Много малко са хората от Южното Черноморие, които са застраховани,

...
Много малко са хората от Южното Черноморие, които са застраховани,
Коментари Харесай

Малка част от хората, пострадали от наводнението по Южното Черноморие, са застраховани

Много малко са хората от Южното Черноморие, които са застраховани, съобщи пред БНР Веселин Ангелов – член на УС на Асоциацията на българските застрахователи.

“Общо за страната се движат в границите на 5-6% – цялото имущество да е застраховано. Със сигурност огромен дял се дължи на огромните градове и на местата, където ипотечното кредитиране е по-развито, което на процедура значи, че в тези региони застрахованите имущества са много малко, а виждате какъв е размерът на вредите, които може да провокира едно наводняване ”, уточни той.

По думите му при ипотечното кредитиране се застрахова единствено недвижимият парцел, рядко се застрахова и движимото имущество, тъй като то не служи за ипотека в банката.

“От друга страна най-често потребителите избират продукта по цена, сподели Ангелов. Той означи обаче, че ниската цена крие своите опасности. Най-често “наводнението ” е включено във всички застраховки, уточни той и моли при подписване на застраховка да се гледа какво е покрито и какво не ”, изяснява той.

За завлечените от наводнението в Царево каравани, кемпери и коли, Ангелов посочи, че по “Гражданска отговорност ” няма да се получи обезщетение. За това е належащо да има “Каско ”.

По думите му огромен % от огромните хотели са застраховани. Рискът от липса на застраховка е при дребните хотели или при къщите, които отдават стаи чартърен. Тогава те би трябвало да се извърнат към помощ от страната.

Веселин Ангелов не чака да има основна промяна на цените на застраховките. Те ще останат на едни много прилични равнища по отношение на други страни в Европейски Съюз и към нас, счита той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР