Много лекари в Германия са имали по-малко работа, откакто започна

...
Много лекари в Германия са имали по-малко работа, откакто започна
Коментари Харесай

За повечето лекари в Германия работата намалява

Много лекари в Германия са имали по-малко работа, откогато стартира коронавирусната пандемия и още са сигурни до каква степен страната би трябвало да се тревожи от евентуална втора вълна от инфекции, съгласно проучване, оповестено през вчерашния ден.

57 % от лекарите са забелязали понижаване на работата си по време на рецесията, открива анкета на съюза на медицинските служащи " Марбургер бунд ". Около една четвърт не са забелязали смяна, а 18 на 100 от лекарите са забелязали увеличение.

Съюзът изяснява низходящия тренд с внезапното намаляване на броя на плановите интервенции и на признатите пациенти в незабавните отделения. Същевременно броят на пациентите с КОВИД-19 в лечебните заведения е бил по-малък, в сравнение с в началото се е предполагало, съгласно съюза. Председателката на " Марбургер бунд " Зузане Йона цитира като образец доктор, който споделил, че след 12-години на работа най-сетне успявал да си тръгне в точния момент всеки ден.

Намаляването на работата обаче може и да се окаже проклинание в дълготрайна вероятност - една здравна асоциация към този момент алармира, че раковите диагнози може да закъснеят поради сегашната рецесия. Германските лечебни заведения са забелязали нарастване на пациентите, търсещи здравна помощ, с напреднали тумори, предизвести Асоциацията по педиатрична онкология и хематология. Според нея това частично се дължи на наклонността хората да заобикалят да си насрочват часове за обзор от боязън да не се заразят с ковид, само че и тъй като някои услуги като мамографски скрининг за рак на гърдата са спрени.

Германия се избави от претоварване на здравната си система макар че удостовери над 171 100 случая на ковид в хода на рецесията, в това число 7680 умряли, съгласно статистиката, водена от а ДПА. След като резервира за пациенти с ковид половината от всичките си кревати за интензивни грижи, немското държавно управление в този момент споделя, че този потенциал може още веднъж да бъде освободен за постоянни интервенции и хоспитализационни услуги.

Над две трети от интервюираните лекари поддържат ограниченията за връщане на лечебните заведения към естествена работа с пациенти без ковид. Те обаче остават разграничени по въпроса какво крие бъдещето във връзка с пандемията, като 44 на 100 се притесняват, че здравната система може да бъде претрупана, а 42 % не споделят това безпокойство. 14 на 100 не са сигурни.

Германия стартира да подвига рестриктивните мерки върху публичния живот, което накара някои да предсказват втора вълна от инфекции в страната. Един от източниците на терзания остава растежът на инфекциите в кланиците. В тирада пред депутатите през вчерашния ден канцлерът Ангела Меркел назова " заплашително " това развиване и даде обещание, че министърът на труда и обществените въпроси Хубертус Хайл ще адресира казуса с политически документ при започване на идната седмица.

Клъстерите в немските кланици са свързвани с неприятните условия на труд и настаняване на служащите, мнозина от които са мигранти от Източна Европа. Досега са доказани към 400 случая с ковид в кланицата в Биркенфелд в югозападната част на Германия и други 260 случая във фабрика за пакетиране на месо на север, до холандската граница. Властите в северозападната провинция Долна Саксония считат да подложат на проби всичките 23 700 служащи в 183-те кланици в провинцията, сподели районният обществен министър Карола Райнман.

Вчера в Берлин бе открит карантинен център за бездомници, за който се твърди, че е първият в Германия. В обекта, който ще бъде финансиран с обществени средства, има място за най-вече 16 инфектирани с КОВИД-19. " Само хора с доказана зараза, само че без съществено протичане на заболяването ще бъдат допускани в карантинната станция ", сподели Барбара Бройер, говорителка на евангелистката организация " Берлинер щадмисион ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР