Много лекари в Гърция ще напуснат работа на 14 юни

...
Много лекари в Гърция ще напуснат работа на 14 юни
Коментари Харесай

Гърция: Лекари в стачна готовност, настояват за промени в системата

Много лекари в Гърция ще изоставен работа на 14 юни на обяд, в интервала от 11 до 15 часа, заяви еKathimerini.com. За същия ден е планувана среща в Министерството на здравеопазването, свикана от Борда на шефовете на Асоциацията на болничните лекари в Атина-Пирея (EINAP).

„ Десетилетия на съсипия и занемаряване на Националната здравна система (ESY) доведоха до основаването на дистопична среда, която има негативно влияние върху предоставяните грижи “, се споделя в изказване на EINAP.

От асоциацията упорстват да бъде възобновена скалата на възнаграждение на медиците преди неконституционните съгласно нея съкращения от 2012 година, да бъдат назначавани лекари, медицински сестри и други медицински експерти, колкото е належащо, да има сигурност при договарянето и непрекъснати трудови контракти, както и да бъдат обезпечени нараствания на заплатите на всички здравни служащи под формата на 13-а и 14-а заплата и обезщетение за вреден труд.

Организацията упорства също по този начин за унищожаване на законите, които разрешават приватизиране на ESY, увеличение на държавното финансиране за лечебните заведения и гарантиране на сигурни и висококачествени обществени медицински грижи за всички жители на страната.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР