Много жени смятат, че сексът остава един и същ чак

...
Много жени смятат, че сексът остава един и същ чак
Коментари Харесай

Секс след 35 г. - количеството не е равно на качеството

Много дами считат, че сексът остава еднакъв чак до менопаузата, само че в действителност главните промени стартират още в средата на 30-те години, написа missbloom.bg. Това обаче не би трябвало да ви плаши – както всичко останало, и този интервал от живота има своите положителни и неприятни страни.

Сексуалният пик не е обезпечен

Почти всички сме чували, че дамите доближават пик в своята половост чак след 30-тата си година и той продължава до 40-тата, и това в действителност е по този начин, единствено че не за всички дами.
“Много дами се изненадват, когато чуят, че тестостеронът, хормонът на пристрастеността, в телата им стартира да понижава още от 20-тата им година,” споделя доктор Леа С. Милхистър, шеф на стратегия за сексуалността на дамите в Stanford Health Care.

“При множеството дами равнището на тестостерон пада с до 50% сред 20-тата и 50-тата им годишнина.” Друга причина е стресът, който след 30-тата година е по-интензивен, с помощта на съчетанието от работа, семейство, деца, родственици, другари и други. Жените, за разлика от мъжете, се въздействат доста повече от външни фактори, а когато живот им стане прекомерно претрупан, либидото постоянно спада.

Причината може да се крие и другаде

Промените в равнищата на хормоните не са единственият извършител на понижаването на либидото с годините. Изборът на контрацептивен способ също играе значима роля. Според статистиката, над 75% от дамите на възраст сред 40-44 години употребяват някакъв тип контрацепция. Процентът е 69% при дамите сред 30-34 и 58% - за тези от 20 до 24 години. Ако методът, който сте избрали, е противозачатъчни хапчета, търсете виновността още веднъж в тестостерона. Принципът на хапчето е да предотвратява овулацията, а с това понижават и равнищата на хормона в тялото. Друг непряк резултат е възникването на сухота при секс, което може да направи акта противен за дамите, само че този проблем има едно просто решение – лубрикант.

Количеството не е равно на качеството

Обикновено достигайки такава възраст и мъжете, и дамите стопират да мислят за това по какъв брой секс би трябвало да вършат на седмица. Според скорошно изследване, двойките, които вършат секс един път на седем дни даже са по-щастливи. Учените анализирали данни на повече от 30 000 души и разкрили, че множеството секс не се равнява на по-здрава връзка, въпреки отсъствието на подобен (по-рядко от един път на седмица) да води до неудовлетвореност и в нравствен, и във физически проект. Ето за какво не би трябвало да се притеснявате от обстоятелството, че с годините количеството секс понижава, защото може би по-малкото любовни милувки ще са ви изцяло задоволителни.

Кулминацията не е толкоз надалеч, колкото очаквате

Ново изследване на американски учени сочи, че с годините дамите стартират да доближават до оргазъм доста по-лесно. Ако се чудите за какво, отговорът е доста елементарен – до този интервал в живота си към този момент сте натрупали задоволително опит и знаете по какъв начин да го постигнете. При мъжете процесът е по-скоро физически, до момента в който дамите изпитват наслаждение от секса най-много с мозъка си. В 20-те си години доста дами се концентрират върху самия акт и търсят ключа към оргазмите в него, само че до 30 дамите схващат, че комбинацията от допиране и мисъл е тази, която ще ти води до самия край.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР