Много изследователи смятат, че този мегалит, разположен в Япония, не

...
Много изследователи смятат, че този мегалит, разположен в Япония, не
Коментари Харесай

Неудобните артефакти: Иши-но-Ходен – 500-тонната мегалитна енигма на Япония

Много откриватели считат, че този мегалит, ситуиран в Япония, не е на мястото си. Мегалитната канара, наречена „ Иши-но-Ходен “, тежи 500 тона.Никой не знае по какъв начин, за какво и по кое време е основан този обект, за него няма исторически сведения.Древният свят пленява със своите мистерии. Огромен брой мегалити се намират на съвсем всички континенти. Масивни камъни, които не подлежат на пояснение, в миналото са били добивани, превозени и конфигурирани. Съвременната просвета счита това за невероятно, защото хората от това време не са могли да имат толкоз напреднали технологии.Доказателства за неуместни артефакти могат да бъдат открити по цялата планета, а някои от най-невероятните се намират в модерна Турция. Руините на Карахан тепе и Гьобекли тепе са доказателство, че преди повече от 12 000 години на Земята са съществували доста напреднали цивилизации, което съгласно актуалните учени е невероятно.

 1 - Неудобните артефакти: Иши-но-Ходен – 500-тонната мегалитна загадка на Япония
Невероятни мегалити се намират освен в модерна Турция. Срещат се и в Южна, Централна и Северна Америка, както и в Европа и Азия.
Една от най-енигматични мегалитни структури и неуместни артефакти е така наречен Иши-но-Ходен и се намира в Япония. Тази солидна кубична канара има колосално тегло от повече от 500 тона. Въпреки многочислените изследвания историята й е обгърната в тайнственост …Иши-но-Ходен е осем пъти по-тежък от най-тежкия камък, употребен при построяването на Голямата пирамида в Гиза.Мегалитът е дълъг към 7 метра и необятен 6,5 метра. Намира се в центъра на езеро създавайки усещането, че се носи във въздуха.Четете още: Неудобните артефакти: Тръбите Байгонг, мистерия на 150 000 годиниРазположен на към 100 километра от Асука, Иши-но-Ходен е антично богатство. Името му се превежда като „ Каменно светилище “.Няма исторически записи за този камък, а актуалните специалисти считат, че мегалитът е изработен в по този начин наречения интервал Джомон. Това е най-старият прочут праисторически интервал в Япония и датира сред 14 000 и 200 година прочие н. е.Друга тайнственост на Иши-но-Ходен е, че покрай него не е открит инструмент или артефакт, който да демонстрира по какъв начин е бил основан или употребен.

 2 409x600 - Неудобните артефакти: Иши-но-Ходен – 500-тонната мегалитна загадка на Япония
Мегалитът е изработен от хиалокластит, тип хидратиран камък, богат на черно вулканично стъкло, който се е образувал вследствие на подводна или субглациална вулканична активност в продължение на почти 70 милиона години.Намира се в планинския регион Ходеняма, откъдето материалът е бил извличан от епохи. Този тип камък към момента се употребява за разнообразни структури като каменни мостове, саркофази или в действия по озеленяване.Преди съвсем десетилетие кариерата, от която се придобива материалът е превърната в исторически обект, предпазен от японския закон. Освен хиалокластита няма други данни по отношение на основаването на този мегалит.В японския фолклор съществува мит, който споделя, че Боговете Оокунинуши и Сукунабикона имали задача да построят палат на планината Ходеняма за една нощ. Поради протест на локален Бог те били принудени да изоставят работата си.Оокунинуши е едно от централните божества в ранните японски летописи Коджики или „ Записки за античните каузи “ – една от трите свещени книги за шинтоизма. До него в централния мавзолей са Богинята на Слънцето Аматерасу и нейният брат Бог Сусаноо.В момента обектът се приема за Шинтоистко светилище.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР