Много исках да има правителство, затова избрахме преговорен екип. Лидерски

...
Много исках да има правителство, затова избрахме преговорен екип. Лидерски
Коментари Харесай

Борисов: Много исках да има правителство, затова избрахме преговорен екип

„ Много желаех да има държавно управление, по тази причина избрахме преговорен екип. Лидерски срещи - не! Те идват шестима души и аз би трябвало да изслушам настояванията на всеки. Един желае кабинета, различен желае прокурора, трети - регулаторите, четвърти - Народното събрание, петият - всичко. Ако инцидентно изпусна дума, да излязат да я веят по теливизията. Затова избрахме преговорен екип, който близо 20 дни договаря по всички точки. През това време чувахме какви ли не обиди, вършиха се кръгли маси, с цел да ни сплашат. Само че не се тревожа по този начин елементарно, както си мислят ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ В нашата ПГ и нашата партия никой не искаше да беседва с тях, тъй като са се наслушали на обиди ", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че в четвъртък е разговарял с Атанас Атанасов и му е споделил, че прави всичко допустимо, с цел да има държавно управление. „ В петък получих есемес от господин Василев за това въпреки всичко да се срещнем и да създадем държавно управление ", сподели Борисов. По думите му той още веднъж направил отстъпки.

" Казах, че Асен Василев остава и му предложих да постъпим по следния метод: когато Кирил Петков отиде при нашата парламентарна група и цялата му се извини, в този момент и те да създадат по този начин с Мария Габриел. След това собственоръчно зачертах Гаджев и написах Тагарев, зачертах Жечо Станков от енергетиката и написах Румен Радев. Аз задрасках огромната част от това, за което се бори нашия преговорен екип. Казах на Асен Василев, че желая отговор да или не. Вечерта се чухме след злополуката да го чуя, той сподели, че за вътрешно министерство и електронното държат да са други хора ", сподели Борисов.

По думите му от ПП-ДБ предложили Дундакова да стане министър в Министерство на вътрешните работи, предложили и различен министър на електронното ръководство.

„ Имат четири основни фигури в Министерство на вътрешните работи. Казах им, че това няма да се случи ", сподели Борисов.

„ В събота Денков предложения Габриел в Министерски съвет и тя ме сподели, че няма да отстъпим. Преговорният екип не е склонен и за енергетиката. Тогава Денков ми сподели: Без Министерство на вътрешните работи не става, без електронното ръководство - не ", цитира Борисов.

Споровете траяли и в понеделник. Тогава от ПП-ДБ били предложили Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Борисов сподели, че е получил позвънявания и „ от министри от други страни ", с цел да го натискат за вътрешния министър. „ Нещо неприемливо, нещо излагащо България. Държави не членки на Европейски Съюз да ми се обаждат от името на господин Петков да ме натискат за вътрешния министър. Тогава дефинитивно взехме нашето решение. Сега сътрудниците от ПП-ДБ имат своя късмет. Видях, алените рози, които дадоха на госпожа Нинова. Знам персоналните им връзки с Движение за права и свободи. Знам, че вървяха да молят „ Възраждане " за Уестингхаус ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР