Много интересно как ние застрелваме хора, а труповете се намират

...
Много интересно как ние застрелваме хора, а труповете се намират
Коментари Харесай

Демерджиев се чуди: Как застрелваме хора, а труповете са на наша територия?

Много забавно по какъв начин ние застрелваме хора, а труповете се намират от нашата страна на границата. Подобни мнения минават рамките на положителния звук.

Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия по отношение репортажа на " Скай нюз " за прострелян мигрант от български граничари на 3 октомври, който излезе дни преди решението за Шенген, макар че българо-турска комисия изрично заключи, че не е стреляно от българска територия. Това удостовери и самия министър.

Ясно е разпоредено, че оръжие не може да се употребява от българска към турска територия, за това сме се договорили двете страни, уточни Демерджиев и разясни, че оръжие се употребява, когато бъде атакуван наш патрул на наша територия. В граничните служители на реда доминират стоп патрони, който има едва пробивно деяние и скъсена отдалеченост и изстрел с револвер от такова разстояние, каквото разказват в репортажа, не може да бъде заимствуван и това би трябвало да го знаят специалистите, в случай че има такива които употребяват тази медия, съобщи Демерджиев и добави, че е отчаян от сходна операция в навечерието на решението за Шенген.

Според вътрешният министър би трябвало да има ясно изразена европейска и единна политика за това по какъв начин би трябвало да се охраняват външните граници на Европейски Съюз, а такава няма. Преди няколко месеца започнах самодейност, да се сътвори конгрес с страните които охраняват външни граници, да се формулират ясни и единни критерии, показва Демерджиев.

Той съобщи, че България е поканила Австрия да провеждат взаимни патрули, само че няма отговор към този момент. Поканихме я и да направим обиколки на българо-турската и българо-гръцката граница и съм сюрпризиран, че към момента не е трансформирала решението си по отношение на приемането ни в Шенген, защото бяха удовлетворени и с положителни мнения, изумен е Демерджиев.

Нидерландия пък повдига напълно други въпроси, а позицията се трансформира и еволюира, обезпокоен е вътрешният министър и уточни, че Нидерландия има искания върху върховенството по правото и битката с корупцията, че не са застъпени в задоволителна степен. Ние се опитахме да ги убедим с чуване в комисиите в техния парламент, което мина доста добре и депутатите споделиха че ни поддържат, само че след това господин Рюте излезе с друга позиция, съобщи Демерджиев.

Тази позиция не устоя и господин Рюте изиска някой да му потвърди, че не може да мине границата ни с 50 евро, припомни вътрешния министър. След това пък " Скай нюз " излизат с репортаж, че горките мигранти не могат да минат границата 8 пъти и по тази причина се стреля по тях, уточни Демержиев и добави, че не може да е съгласи с такива спорни изявления.

Ние в никакъв случай не сме употребявали Европейски Съюз да решаваме наши си проблеми, съобщи Демерджиев. В момента позицията на Европейската комисия и на 25 страни е ясна, други 2 страни вземат решение свои проблеми посредством ветото си по приемането ни в Шенген, уточни вътрешният министър и добави, че България ще премисли съществено позиция си дали да не реагираме в сходна обстановка по сходен метод, след като това се трансформира в наклонност за Европейски Съюз.

Относно рецензиите за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " вътрешният министър уточни, че политиците би трябвало да боравят точно обстоятелствата и че е неприемливо да се вършат внушения. По-добър надзор на граничния пункт, в никакъв случай не е имало преди аз да стана министър, съобщи Демерджиев.

След като убиха наш граничен служител на реда, граничарите охраняват по-добре, предприехме дейности да се доставят нови облекла, коли, бронежилетки, нови шипове да прекъсване, уточни вътрешният министър. Със синдикатите коментирахме какви нови ограничения можем да предприемем и до края на тази седмица те би трябвало да отбележат какви проблеми виждат, съобщи Демерджиев.

До момента, в който се попълни щата, ще се командироват чиновници от вътрешността на страната, посочи вътрешният министър и посочи, че би трябвало да се довърши и обезпечаването с надеждна техника отбрана на границата.

Системата на Министерство на вътрешните работи е осакатена от политиците и аз апелирам всеки идващ министър доста деликатно да подхожда към професионалните структури на МВР и да остави системата да се съвземе, да остави фрагментите да извършват функционалностите си, прикани Иван Демерджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР