Много хора страдат от гадене по време на горещите летни

...
Много хора страдат от гадене по време на горещите летни
Коментари Харесай

Как да се справим с прилошаването през горещите летни дни

Много хора страдат от гадене по време на горещите летни дни. Това се дължи на доста и разнообразни фактори, само че каквито и да са те, крайният резултат несъмнено е противен.

Днес сме ви подготвили няколко трика, с които да избегнете това ужасяващо възприятие и да се насладите допустимо най-вече на този обичан сезон.

Първо, доста значимо е да установим кои хора би трябвало да бъдат изключително деликатни в горещите дни:
Възрастни хора, инвалиди и деца до 5 години.Хора с хронични болести (хипертония, диабет, сърдечни болести, затлъстяване, алкохолизъм).Хора, които одобряват постоянно някакви медикаменти.Хора, които правят интензивна физическа работа или спортуват навън при високи температури.
Какви резултати провокира жегата?
Крампи, дължащи се на загуба на соли.Изтощение: неразположение, главоболие, гадене, повръщане, мощна жадност.Дехидратация: разпад и чувство за прострация.Топлинен удар: гадене, повръщане, главоболие, зачервена кожа, повишение на телесната температура над 40 градуса, неустойчивост при вървене, виене на свят, гърчове и кома.
Как да се предпазим от жегата?
Избягвайте да напускате дома си в средата на деня (между 12 и 18 часа).Пийте повече течности, без да чакате, до момента в който ожаднеете. Особено вода и леко студени плодови сокове.Избягвайте изобилните хранения, яжте зеленчуци и плодове. Яжте дребни количества храна, само че по-често. Не консумирайте прекомерно горещи храни и не злоупотребявайте с алкохолни питиета.Намалете физическата интензивност.Почивайте постоянно на сянка.Носете светли, необятни облекла от естествена материя, шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем.Стойте във вентилирани или климатизирани пространства.Когато сте у дома, използвайте най-хладните стаи.През деня спускайте щорите и затворете прозорците. Отваряйте ги през нощта, с цел да проветрите.Съхранявайте храната в хладилника и постоянно следете хигиеничните ограничения за предпазване.Когато паркирате колата, не оставяйте деца или възрастни хора вътре със затворени прозорци.Помогнете на хора, които може да са изложени на по-висок риск от въздействието на топлината.
Екстра препоръки:

Яжте джинджифил – Приемът на джинджифил може да бъде ефикасна опция на медикаментите срещу гадене в разнообразни обстановки

АРОМА терапия с мента - Миризмата на ментово масло може да помогне за понижаване на признаците

Резен лимон - Цитрусовите аромати, без значение дали са от прясно нарязан лимон или етерични масла от магазина, могат да оказват помощ за понижаване на гаденето

Приемайте добавка с витамин В6 - витамин B6 е безвредна и ефикасна опция на медикаментите срещу гадене

Какво да вършим с човек, получил топлинен удар?
Обадете се на 112 Поставете индивида на сенчесто мястоСъблечете облеклата му, с цел да го проветритеАко е в схващане, поставете го с леко повдигната глава и му предложете водаОхладете със студена вода или лед, изключително лицето и подмишниците. Ако е в безсъзнание, поставете го да лежи на една страна, със свити кракаНикога не давайте течности на човек в безсъзнание
Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР