Много хора смятат, че автономните коли ще бъдат неизменна част

...
Много хора смятат, че автономните коли ще бъдат неизменна част
Коментари Харесай

Автономните коли и проблемите с разпознаването на тъмнокожи

Много хора считат, че самостоятелните коли ще бъдат неизменима част от бъдещето ни. Вероятно са прави, само че на този стадий сме надалеч от това да се доверим на кола, която се ръководи сама.
 Автономните коли са бъдещите обществени домове
Бъдещето на обществените домове

И какво общо имат самостоятелните коли

Причините са доста, а измежду тях попадат и случаите с сходни коли, които към този момент са факт. Има и още нещо, което ни кара да не се им се доверяваме.

Според откриватели от института по технологии в Джорджия, датчиците и камерите, които тези коли употребяват, с цел да се ръководят сами, изпитват усложнения с това да разпознават хора с по-тъмен цвят на кожата.
 Снимка 410818

До това умозаключение се е стигнало откакто е изработен тест със системите за различаване на обекти, които се употребяват в тези коли. Той е включвал изображения на пешеходци, които са били раздели на две групи по скалата на Фицпатрик. Едната група е била със светла кожа, а другата с тъмна.
 Hyundai, самостоятелните коли и взор в бъдещето
Колата, която ще паркираме в хола

Hyundai с невероятни хрумвания за самостоятелни коли

Резултатите посочили, че самостоятелните коли са се справили с 5% по-зле при тестванията с втората група. Неубедителните резултати се удостоверили, даже откакто е променено времето от деня, в което се правят тестванията, написа The Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР