Много хора си мислят, че вино може да се направи

...
Много хора си мислят, че вино може да се направи
Коментари Харесай

Кои са плодовите вина

Много хора си мислят, че вино може да се направи само от грозде. Всеки познавач на виновността е пробвал най-малко един път и вино, направено от плодове.

Всъщност в това да се прави вино от плодове няма нищо необичайно. В по-известните сортове висококачествени виновност непроменяемо като мирис участват и разнообразни плодове.

Така да вземем за пример за белите виновност са присъщи ароматите на ябълка, на праскова, на грейпфрут, на круша, на банан, на смокини, на пъпеш, та даже и аромати на ядки и гъби.

При алените виновност пък постоянно срещаните аромати са на ягоди, череши, къпини, боровинки, касис и даже на шоколад, чушка и мента.

От всичко казано дотук излиза наяве, че плодовете вървят надали не ръка за ръка с виното. Тогава за какво да не се научим да си създадем напълно плодово вино.

 Малиново вино

На процедура то може да бъде приготвено от съвсем всички плодове, а това дали ще го одобряваме за бяло, алено или розе ще зависи единствено от цвета, който ще получим.

Най-разпространените " червени " плодови виновност се вършат от малини, къпини, ягоди, касис и боровинки, а така наречен " бели " плодови виновност са от ябълки и круши. Ето 2 лесни предписания по какъв начин сами да си извършите плодово вино:

Малиново вино

Начин на подготвяне: Засипете към 3 кг малини с 2 кг захар и ги намачкайте хубаво. След това ги поставете в огромен стъклен съд и ги залейте с 3 л вода, като към 2/10 от съда би трябвало да бъде празна. Разбърква се по няколко пъти дневно, а съдът се съхранява на температура от 16- 18 градуса.

 Ябълково вино

След към 1 седмица сместа се прецежда и полученият сок се сипва в дамаджани, с цел да продължи ферментацията под похлупак. След към месец и половина виното ще стартира да се избистря. Тогава се налива в бутилки с тапи, които се съхраняват в легнало състояние на хладно.

Сухо вино от ябълки

Начин на подготвяне: Това, което Ви би трябвало са единствено ябълки и захар. Ябълките се нарязват на части и се смилат до приемането на каша.

На 1 кг каша се прибавя към 150- 200 г захар. Всичко се омесва в задоволително огромен съд и се оставя захлупено да престои на топло от 2 до 4 дни.

След като кашата изплува, сока се пресипва, а кашата изцежда. Към по този начин полученият сок се прибавя по 100-150 г захар на 1 л. Всичко се затваря в подобаващ съд и се оставя да зрее за към 20-25 дни. Разлива се в бутилки без утайката и те се затварят добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР