Много хора се отказват от кафето през последните години заради

...
Много хора се отказват от кафето през последните години заради
Коментари Харесай

5 начина да си направите полезно за здравето кафе

Много хора се отхвърлят от кафето през последните години поради манията по здравословен живот, има обаче такива, които не могат без него.
Затова ви предлагаме информация по какъв начин може да съчетаете приятното с потребното. Трябва единствено да добавите една от тези вкусни, леснодостъпни и извънредно потребни подправки.

1. Черен пипер

Черният пипер работи стимулиращо на храносмилателната система. Той е мощен антисептик, извежда токсините, усъвършенства обмяната на веществата и работата на стомаха. Добавете в кафето си 2 зрънца и изчакайте няколко минути, с цел да могат потребните субстанции да преминат в напитката.

2. Кардамон

Действа успокояващо, укрепва стомаха. Счукайте в хаванче наличието на една шушулка и го прибавете в кафето си. Благодарение на етеричните масла, то придобива великолепен
усет.

3. Карамфил
Стимулира кръвообращението и понижава кръвното налягане. Етеричните масла на карамфила придават прелестен мирис на кафето и отстраняват отрицателният резултат от кофеина. Сложете едно късче карамфил в чашата и изчакайте няколко минути.

4. Канела
Понижава киселинното деяние на кафето и алкализира организма. Освен това намалява кръвната захар, което ни защищава от появяването на вълчи апетит. Може да добавите към кафето четвърт чаена лъжичка канела на прахуляк или да пуснете цяла кора.

5. Джинджифил
Действа успокояващо на нервната система, укрепва стомашно-чревния тракт, спомага за изгарянето на мазнините, мощен имуностимулатор. При
варенето на кафето може да добавиш малко джинджифил на прахуляк или резенче от корен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР