Много хора се оплакват от болки в гърба, шията и

...
Много хора се оплакват от болки в гърба, шията и
Коментари Харесай

Експерт съветва как да се отървете от болките след сън

Много хора се оплакват от болки в гърба, шията и главоболие, които стартират незабавно след пробуждане. Хиропрактикът и експерт по рехабилитация Григорий Башкирцев описа каква е повода за това и по какъв начин да подобрите качеството на съня си.

Няма универсална и най-хубава поза за сън, подобаваща за безусловно всички. Позите в профил и по гърба обаче се смятат за най-полезни. Но не се предлага да спите по стомах, защото в това състояние доставката на О2 към мозъка понижава.

Около 41% от хората заспиват на една страна, само че при сърдечни проблеми е по-добре да спят на дясната си страна. Най-безопасната позиция за гръбнака е легнала по тил, само че единствено 8% от хората считат тази позиция за комфортна за сън. Но почивката в тази позиция има удобен резултат върху вътрешните органи, защото нищо не оказва напън върху тях.

Но не е толкоз значима позицията за сън, колкото вярната възглавница. Това заяви рехабилитаторът Григорий Башкирцев.

" Най-често главната причина за неразположение след сън е погрешно определената възглавница. Каква би трябвало да бъде идеалната възглавница, тъй че след пробуждане да се чувствате отпочинали и цялостни с сила?

Ако предпочитате да спите по тил, тогава възглавницата би трябвало да е със междинна височина (8-10 см) и междинна неотстъпчивост. Ако обичате да спите встрани, възглавницата би трябвало да е висока (височина = широчина на раменете от раменната става до основата на врата).

За тези, които обичат спят по стомах, подобаващи са меки и тънки възглавници, а също по този начин може да се предложи да поставите друга възглавница под корема, тъй че по време на сън долната част на гърба да не се пренатоварва. "

Но заради обстоятелството, че по време на сън непрекъснато сменяме позицията на сън, рекомендациите за възглавници и матраци могат да се смятат за доста относителни, написа Zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР