Много хора са измъчвани от непрекъснати схващания, крампи и нетърпими

...
Много хора са измъчвани от непрекъснати схващания, крампи и нетърпими
Коментари Харесай

Болки в краката: Тя сложи сапун под завивките си и крампите се изпариха за една нощ (ВИДЕО)

Много хора са измъчвани от непрекъснати схващания, крампи и нетърпими болки в краката.
Те не ги напущат даже и по време на сън, а в случай че схващането се случи до момента в който спят, първото, което се случва е мощен припадък на суматоха и минути, в които крайниците са напрегнати и не подлежат на надзор. Стандартните способи за облекчение на по този начин наречения „ синдром на неспокойните крайници “ са разтривки, компреси и топла вана, както и кисненето на краката в разтвор от морска сол и гореща вода.
Те оказват помощ, само че единствено краткотрайно, а казусът остава и болката се появява още веднъж след няколко дни. Една жена откри чудодеен метод да се оправи с крампите.

Една вечер преди лягане тя сложи под завивките си шаблон сапун и чудото се случи! Болките изчезнаха и животът й се промени радикално.
Лекарите отдават сковаността на краката на диабет, бъбречни проблеми или приложимост на някои медикаменти за хронични болести. Те нямат отговор на въпроса по какъв начин сапунът оказва помощ за превъзмогването на „ синдрома на неспокойните крайници “. Предположенията им са свързани с съществуването на магнезий, чиято липса е в основата на казуса. Ако решите да пробвате този елементарен и сполучлив способ, рекомендацията е да употребявате лавандулов сапун.

Какво предизвиква крампите нощно време?
Истинската причина за появяването на мускулните крампи нощем към момента не е открита, само че се допускат някои фактори, които биха имали предразполагаща роля:
Бременност – крампи пораждат заради понижаване на количеството на избрани минерални субстанции, включително калций и магнезий, изключително в последните месеци на бременността;
Излагане крайниците на студено, изключително на студена вода;
Соматични болести – бъбречни заболявания; болести на периферните артерии, щитовидни болести, множествена склероза и др.;

Недостиг на калий, калций и други минерални субстанции в организма;
Състояние на дехидратация на организма;
Продължителното стоене през деня върху твърда повърхност;
Неудобна позиция на краката при сън;
Пренапрежение на мускулите или тяхната увреда;
Употреба на избрани лекарства – антипсихотици, контрацептиви, диуретици, статини, стероиди;
Алкохолизъм;
Паркинсонова болест;
Невромускулни болести – полиневропатия, миопатия;

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР