Много хора са чували за , но не знаят, какво

...
Много хора са чували за , но не знаят, какво
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за инвестиционното злато?

Много хора са чували за , само че не знаят, какво съставлява този тип полезност. Общо взето това са златни кюлчета и монети, които съставляват финансов актив в международен мащаб и търгуването с тях е освободено от заплащане на Данък добавена стойност (ДДС). Това дава опция на търговците да разгласят цени купува / продава, както се прави с всеки един тип валута. Повече по тематиката Ви предлагаме да прочетете в идващите редове, и да разберете по какъв начин да извършите верните вложения, които да Ви донесат дял.

Повече за капиталовото злато и неговата стойност

Класификацията на монетите, които принадлежат към капиталовото злато се прави, когато монетата съдържа над деветдесет % чисто злато. Кюлчетата пък ще бъдат квалифицирани, в случай че 99.5% от общото тегло на кюлчето съставлява чиста проба злато. Освен това, монетите би трябвало да са изсечени след 1800-ата година и да са били узаконено средство за разплащане в дадената страна. Важно е да разбираем, че бижутата не могат да бъдат капиталова стока, защото при тях влизат работата на бижутерите и се начислява Данък добавена стойност.

Така да вземем за пример, в случай че се опитате да продадете вашето украшение от благородния метал - злато, ще получите на скрап, съгласно карата на бижуто. С други думи Вие губите цената, която сте платили в началото, и в която влиза изработката на накита и налога за добавена стойност. Това обаче не може да се случи, в случай че продавате капиталово злато, тъй като то е освободено от налози и има друга стойност. Това е разликата, която би трябвало да запомните, в случай че желаете да инвестирате в артикул, който резервира своята стойност с течение на времето.

Какви златни капиталови артикули да изберем?

Специалистите имат друго мнение към най-изгодните златни артикули, в които да инвестирате. Все отново се тиражира мнението е, че златните монети от 1 унция, каквито са „ Американски орел ", „ Виенска филхармония " и „ Австралийско кенгуру " са измежду най-търсените и желани към днешна дата. Ако пък се насочвате към златните кюлчета, е добре да купувате такива по 1 кг, 100 грама или 250 грама.

Експертите споделят, че е по-изгодно да бъдат закупени 100-грамови кюлчета, в сравнение с едно кюлче от един кг. Логиката е, че при потребност от средства можете да се разделите с дребна част от кюлчетата, едвам попълните неналичията, вместо да продадете едното кюлче, в което сте вложили пари. Ето за какво, е добре да предвидите този миг, когато инвестирате.

Кюлчетата или монетите са по-добрата инвестиция?

Купувайки капиталово злато, е нужно да извършите предварителна инспекция на пазара, с цел да стигнете до изрично мнение по отношение на типа на продукта, който е по-добре да закупите. От вашите планове в бъдеще време, зависи и типа на продукта, който би трябвало да закупите. И кюлчетата, и монетите са добра инвестиция, въпреки че монетите са по-разпознаваеми в другите точки на света. Решението за избора на типа злато е напълно ваш приоритет.

В интернет можете да откриете информация за котировките на капиталовото злато на международните пазари, както и да видите предложенията на българските компании. Следете офертите, с цел да не изпуснете някоя преференциална договорка. Това може да стане най-лесно, като извършите една бърза информация в търсачките и оферирате настоящите вариации на капиталовите златни артикули. Колкото по-добре сте осведомени, толкоз по-правилен избор ще извършите.

Няколко думи в умозаключение

Днес от ден на ден хора се насочват към капиталовите златни артикули, защото те са полезност, която усилва цената си през годините. И, в случай че се чудите в какво да инвестирате, то тогава златните монети и кюлчета, са в действителност доста добра концепция. По-горе посочихме по-важните неща, които би трябвало да знаете, като се надяваме, че информацията, която предложихме в публикацията, ще бъде потребна за вас. А в този момент Ви оставяме, с цел да можете да планирате бъдещите си вложения, с чиято помощ да увеличите положението си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР