Много хора не понасят чорапите по време на сън, други

...
Много хора не понасят чорапите по време на сън, други
Коментари Харесай

С чорапи или без чорапи – как да лягаме в леглото?

Много хора не понасят чорапите по време на сън, други ги смятат за демонстрация на неприятен усет в леглото. Изследванията обаче демонстрират, че чорапите, които затоплят краката, могат да подобрят качеството на съня и да ви оказват помощ да заспите по-лесно. Въпросът с чорапи или без да спим няма еднопосочен отговор, защото зависи от сезона и типа на чорапите.

Кога да спим с чорапи?
5 необикновени метода да изпозвате чорапите
Чорапите се употребяват от милиони хора. Но какво ще стане, в случай че можете да ги употребявате освен по предопределение? Експерти споделиха по какъв начин...
Прочети повече
Зимният сезон е подобаващ за спане с чорапи. Те затоплят крайниците ви, усъвършенстват циркулацията на кръвта. Според Националната фондация за сън стоплянето на краката ви преди лягане оказва помощ на мозъка ви да даде явен сигнал, че е време за лягане. Това улеснява заспиването и усъвършенства качеството на съня, преустановявайки нощното пробуждане, породено от мраз или изтръпнали крака. Топлите крайници водят до стопляне на цялото тяло и пазят от настинки. Най-лесно може да се разболеете, в случай че краката са студени. Спането с топли чорапки ви пази от това. Важно е обаче да подчертаем, че приказваме за топли и дебели чорапи от естествени материи. Тънките не биха помогнали за задачата.

Друга изгода от съня с чорапи от естествената материя памук е подобряването на положението на кожата на краката и петите. За задачата е нужно единствено да намажете петите с крем за напукани пети и да поставите чорапките. Затоплянето от тях ще помогне за попиването на крема и ще разреши по-добре да си свърши работата.

Сънят с чорапи се предлага и на страдащите от Рейно. При това заболяване има влошена циркулация на кръвта в микросъдовете на крайниците, заради което хората страдат от студени ръце и крайници. Чифт затоплени чорапки ще оказват помощ на страдащите от това заболяване да се провиснал и заспят по-лесно. Носенето на чорапи през нощта може им да помогне за попречване на припадък на болестта, като поддържа краката топли и циркулира кръвта естествена.

Кога да не спим с чорапи
НИКОЙ не допуска, че с тялото му ще се случи това, в случай че спи с ЧОРАПИ
Темата за чорапите е постоянно обсъждана при двойките. Обикновено мъжете са последователи на този аксесоар, най-много през студените дни от година..
Прочети повече
Съвсем естествено през топлия сезон не се нуждаете от чорапи в леглото. Същото важи и за найлоновите чорапи. Те са от изкуствена материя, която е нездравословна за кожата при непрекъснат контакт с нея непрекъснато. Чорапите от изкуствени материи спарват и могат да провокират обриви, прекалено потене, неприятна миризма и даже гъбични инфекции. Лятото умерено може да се насладите на свободата да спите боси. Ако сте привикнали с чорапи и не можете да се откажете от тях, дано бъдат чисти, предопределени особено за леглото, а не чифтът, с който сте ходили денем, и изберете тъничък модел от естествена материя.

Най-добрите материи за сън

Когато избирате чорапи за сън, значимо е да са от естествена материя. Най-добрите материи за чорапки, с които спите, са мериносовата вълна, памукът и кашмирът. Важно е да не ви стягат, ластиците да са здрави, с цел да не падат от краката ви през нощта, само че и да не оставят следи по кожата. Ако на сутринта се разсъните с белези от чорапите върху глезените си – ластиците са прекомерно стегнати, предизвикват проблеми с кръвообращението и това не са верните чорапи за сън.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР