Много хора не обичат маслини и се мръщят при вида

...
Много хора не обичат маслини и се мръщят при вида
Коментари Харесай

Яжте повече маслини - ето ви 6 причини!

Много хора не обичат маслини и се мръщят при типа им в салати, пици и какво ли още не. Всички обаче би трябвало да обърнем по-внимателен взор върху тях, защото те са извънредно потребни и умерено могат да бъдат наречени " здравословна храна ". 

Ако към момента не сте почитатели или не хапвате задоволително от тях, ето ви 6 аргументи за какво би трябвало да започнете да го вършиме!

Полезни са за сърцето

Маслините намаляват неприятния холестерол и поддържат равнищата на положителния, с помощта на наличието си на мононенаситени мастни киселини. Технтие антиоксидантни свойства понижат рисковете от сърдечни проблеми, защото пазят от хронични възпаления и оксидативен стрес. Те предизвикват притока на кръв и по този начин усъвършенстват сърдечните функционалности.   Някои от тях даже са доста добър източник на желязо.

Противовъзпалителните им свойства

Разбира се вие не можете да ядете единствено маслини. Най-малко ще ги намразите в този случай. Та те би трябвало да се комбинират с плодове и зеленчуци за най-хубав резултат. Но с добра диета, съдържаща доста от тях, те оказват помощ намаляне хроничното инфектиране, с помощта на наличието си на полифеноли и може да предотвратят увреждане на тъканите. 


 Как да изберем най-хубавия зехтин Как да изберем най-хубавия зехтин
Зехтинът е от главно значение за кухнята, само че в случай че сте новак кулинар, или просто готвите, с цел да заситите глада си опитът да го осмисл...

Полезни за костите 

Същите тези полифеноли спомагат и минералната компактност на костите. Ако не сте забелязали, средиземноморската диета е известна като извънредно потребна и един от позитивите е тъкмо намаленият риск от фрактури при възрастните.

Полезни за мозъка

След като разбрахме, че те оказват помощ редуцирането на оксидативния стрес, в резултат на възпаления, това значи, че предпазпват и мозъка от нездравословни и постоянно необратими вреди. 

А витаминът Е в тях, оказва помощ за функционалностите на паметта.
 Необикновеното свойство на лука Необикновеното свойство на лука
Всички знаем за изгодите на лука, като главен артикули при готвенето. Но малко на брой са осведомени, че той може да се употребява и като част...

Имат положително въздействие върху кръвната захар

Маслините контролират кръвната захар и това се дължи както на полифенолите, по този начин и на олеиновите киселини. А някои проучвания ни демонстрират, че тъкмо тези храни, които съдържат мононенаситени мазнини и антиоксиданти, биха могли да редуцират рисковете от диабет вид две.



Помагат за усвояването на други субстанции

Тялото усвоява най-добре другите храни, когато това е съчетано с мазнини като тези в маслините. За това в никакъв случай не би ви било излично да имате маслини на всяко ядене и всичко да бъде овкусино с екстра върджин зехтин.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР