Много хора наричат ​​сушените плодове истинско спасение при отслабване. Препоръчват

...
Много хора наричат ​​сушените плодове истинско спасение при отслабване. Препоръчват
Коментари Харесай

Кои сушени плодове са най-полезни и как да ги консумираме правилно

Много хора назовават ​​сушените плодове същинско избавление при намаляване. Препоръчват се да заменят сладкишите, които допълват на чая. Освен това, сушените плодове са същински склад за витамини, което е изключително значимо през зимата. Те се употребяват пресни и модифицирани, прибавят се към десерти и тестени произведения. Но дали сушените плодове са единствено потребни или има ограничавания при използването им?

Като начало, би трябвало да се подчертаят потребните свойства на този артикул. Най-голямото преимущество е опцията да се добави менюто с витамини, които са изцяло непокътнати в сушените плодове. Стафидите оказват помощ при анемия, сините сливи при чревни проблеми, сушените кайсии за зрението, смокините при проблеми с щитовидната жлеза, ябълките и крушите при бъбречните болести. Сухите плодове съдържат витамини от група В и са богати на съществени микроелементи. Сред тях са фосфор, калций, натрий, желязо.

Плодовете се съхраняват дълго време, не изискват специфични условия. И с цел да ги употребявате, е задоволително да ги поставите във вряла вода за малко. Между другото, отварата от плодове е доста потребна като тонизираща напитка, богата на витамини.

Но те имат и своите дефекти, които също би трябвало да се вземат поради, преди да се насладите неконтролируемо на този деликатес. В актуалните условия задачата да се продаде артикул допустимо най-бързо принуждава търговците да обработват сушени плодове с разнообразни препарати. Плодовете получават по-привлекателен външен тип, само че губят позитивните си свойства. Химическата обработка не е от изгода за тях. Сяра и серен диоксид, се употребяват за изпъждане на бактерии и инсекти, с цел да създадат плодовете красиви. Но в организма тези субстанции могат да работят като дразнители.

В идеалния случай е по-добре да си извършите сами сушени плодове. Ако нямате сушилня, можете да поставите продукта на слънце и да изсушите, както се правеше преди. И когато купувате този артикул, е значимо да оцените външния му тип. Не би трябвало да има особени повреди, пигментация, мухъл и изгнили зони. Целият плод обаче не би трябвало да свети, в случай че свети - най-вероятно е бил култивиран с мазнини. Твърде ярки, наситени цветове също са нетипични за сушените плодове.

Закупените сушени плодове би трябвало да се измият щедро под течаща вода. Попарете плодовете с вряла вода и не един път, а два или три пъти, не забравяйте да изхвърлите водата. Не забравяйте да изсушите добре плодовете по-късно. Ако желаете в действителност да отбраните тялото си, сложете плодовете в кисело мляко. След това изплакнете храната и можете да ядете без боязън, химикалите се обезвреждат.

Винаги купувайте продукта единствено от тествани места и мийте добре преди консумация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР