Много хора искат куче, но един от факторите, който ги

...
Много хора искат куче, но един от факторите, който ги
Коментари Харесай

Как да научите кучето на хигиенни навици

Много хора желаят куче, само че един от факторите, който ги стопира, е казусът с хигиената. Притесненията – кучето ще прави естествените си потребности в дома или години наред, или цялостен живот случайно.

Истината е, че тези думи евентуално принадлежат на хора, които не са съумели добре да научат кучето си на хигиенични привички. А това е едно от първите неща, които би трябвало да започнете, щом приютите новия си домакински любим. Важно е да прекарате задоволително време, тъй като по този метод животното ще схване настояванията ви по-бързо.

Добре е образованието на кученцето ви да стартира не на открито, а на кучешки памперс. Струват стотинки и се продават във всеки зоомагазин. Снабдете се с няколко, тъй като първоначално има огромна възможност кучето да ги раздира на дребни късчета.

Опитайте се да извършите това кътче уютно за него и го създайте още в първия ден на кученцето в дома ви. Сложете там играчки и се опитвайте да го слагате върху него. В случай че забележите, че кучето ви се е изходило другаде из дома ви, му се скарайте – доближете муцунката върху мястото, а по-късно го закарайте върху памперса и го поставете там.

В началото не сменяйте памперса всякога, в който кученцето ви се изпишка на него – оставете го, с цел да се ориентира по миризмата, че това е вярното място, на което животното да прави потребностите си.

 Не позволявайте на кучето да пишка у дома

Не бива да употребявате само този способ обаче, тъй като по този начин в дълготраен проект рискувате животното да пишка само в дома ви. Важно е да го научите, че това е методът, а сега, в който то има всички кучешки ваксини, започнете да го извеждате на открито. В началото то няма да се ориентира какво тъкмо се случва, по тази причина имайте поради, че може да прекарате повече време на открито.

Проявете самообладание – разхождайте се, до момента в който кученцето се изпишка. Вадете го по няколко пъти дневно. Всеки път, в който животното се изходи в дома ви, го порицайте, само че без да го удряте, без да му крещите и без да бъдете груби. Приучаването на кучето към хигиенични привички няма да се случи в рамките дневно или на седмица, по тази причина се подгответе с самообладание, при потребност – приберете килимите, а когато ви няма, оставяйте животното в стая, която сте обособили за задачата – премахнали сте килимите или няма мека мебел.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР