Много градове във Франция бяха почти напълно блокирани по време

...
Много градове във Франция бяха почти напълно блокирани по време
Коментари Харесай

Стачна вълна във Франция срещу пенсионната реформа

Много градове във Франция бяха съвсем изцяло блокирани по време на следващия общонационален митинг против пенсионните промени. Планът на администрацията на президента Еманюел Макрон е да усили пенсионната възраст от 62 на 64 години. Профсъюзите и левите партии се опълчват уверено.

 
Това е тип гражданско въстание на хората, които стачкуват против обстоятелството, че държавното управление, желае да им отнеме това доста просто нещо - правото да водят човешко битие и затова да спрат да работят след избрана възраст, тъй като тялото, мозъкът, нервите, всичко е износено.
Жан-Люк Меланшон, водач на крайната левица

Пътниците в редица градове имаха тежък старт на деня, защото превозът беше стеснен оптимално. Социологическите изследвания демонстрират, че хората са срещу промените, а стачката има необятна социална поддръжка.

 
Не мога да вземам участие в демонстрацията, само че ги поддържам изцяло! Относно всички тематики, в това число за половото неравноправие.
мъж
Мисля, че от нас се желае да поставяме старания и т. н., само че дали държавното управление поставя старания? Правят ли те същото? Не мисля, че е по този начин, въобще не мисля по този начин.
жена

Тези, които ще бъдат наранени най-вече от измененията, а точно младежите, също се причислиха към стачките на някои места. Профсъюзите настояват, че митингите са обхванали повече браншове от всеки път. Те дадоха обещание да продължат митингите през идващите седмици. Правителството обаче упорства, че ще предложи единствено незначителни промени и че новата пенсионна възраст не предстои на договаряния.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР