Много фактори влияят върху нашата кожа като възраст, климат и

...
Много фактори влияят върху нашата кожа като възраст, климат и
Коментари Харесай

11 прости маски за лице само с 2 съставки

Много фактори въздействат върху нашата кожа като възраст, климат и стрес. За да предотвратите кожни проблеми, би трябвало да започнете да се грижите за кожата си от ранна възраст. Защо да купувате скъпи кремове, когато можете да трансформирате лицето си единствено с 2 елементарни съставки от хладилника?

Ще ви предложим 11 естествени маски, които съдържат единствено 2 съставки. Можете да ги извършите сами, а кожата ви ще стане по-здрава, мека и блестяща.

1. Домат и сода за самун

Трябва да употребявате сочни и пресни домати. Тази маска съдържа доста витамини: витамин B9 отстрани акнето, витамин А идеално се бори със сухотата, витамин К отстранява несъразмерната пигментация, витамин Н и цинк оказват помощ на кожата ви да се регенерира, калия овлажнява, калция омекотява и холина подмладява и успокоява кожата.

Изстискайте 1 домат. Смесете сока с 2 супени лъжици сода за самун. Нанесете сместа на лицето и оставете за 10 минути. Изплакнете лицето си с вода.

2. Авокадо и мед

Авокадото съдържа калий, калций, натрий, фосфор, мед, желязо, магнезий, цинк и витамин Е. В композиция с меда, авокадото може да подхрани кожата ви и да я направи по-стегната и еластична.

Вземете едно узряло авокадо и го направете на пюре. Смесете го с една супена лъжица мед. Нанесете тази маска върху лицето си и оставете за 15 минути. Изплакнете с вода.

3. Брашно и сок от картоф

За да получите сияеща кожа, смесете брашно и сок от картоф. Брашното ще ексфолира грубата кожа, до момента в който картофеният сок ще изсветли черните точки и ще даде на кожата искра.

Смесете сока от 1 картоф с 6 с. л. брашно. Нанесете върху кожата, като масажирате. Оставете маската за 15 минути. Изплакнете с вода.

4. Краставица и куркума

Всички обичате козметични артикули, които съдържат краставица. Благодарение на този зарзават, влагата се всмуква изцяло от кожата. Освен това краставицата има стягащи свойства, което значи, че кожата ви ще стане по-стегната, а порите ще се свият, откакто употребявате маската от краставица. Куркумата е натурален антисептик и универсално подмладяващо средство.

Сложете една краставица в блендера. Добавете 1 ч. л. куркума и разбъркайте. Нанесете върху кожата и оставете за 10-15 минути. Изплакнете с чиста вода.

5. Лимонов сок и папая

Папаята е мощен антиоксидант и съдържа огромно количество витамин А. Освен това папаята съдържа папаин, който оказва помощ да се отстранен мъртвите кафези от кожата. Той има подмладяващ резултат, защото съдържа огромно количество алфа хидрокси киселини (AHA). Сокът от лимон се бори с тъмните петна по кожата и изравнява тена, правейки кожата свежа и блестяща.

Смесете 1 с. л. пюре от папая с 4 капки лимонен сок. Нанесете на лицето и оставете за 10-15 минути. Измийте лицето със студена вода.

6. Зелен чай и алое вера
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР