Много е важно да запазим стабилността на Западните Балкани -

...
Много е важно да запазим стабилността на Западните Балкани -
Коментари Харесай

Важно е да запазим стабилността на Западните Балкани

Много е значимо да запазим стабилността на Западните Балкани - сподели министър председателят Кирил Петков. Той акцентира, че тематиката за Босна и Херцеговина е била обсъждана в този подтекст късно нощес на съвещанието на европейските водачи.

" Много е значимо да запазим стабилността на Западните Балкани. В момента войната в Украйна прави тази тематика още по-значима. Европейският път на РСМ, европейският път на Албания са част от тази непоклатимост, тъй че там ние имаме какво да създадем, ние би трябвало да напреднем, тъй като геополитически, тъй като последното нещо, което желаеме да има, е неустойчивост на Западните Балкани. В този миг всички би трябвало да запретнем ръкави и да си свършим работата ", добави още той.

" Докато за някои от страните имаше рецензии, България ясно беше включена в страните, които поддържат Украйна. Зеленски ни благодари. Който се е тормозил, че сме в някакъв различен лист, особено беше казано, че България е с Украйна ". Това съобщи по-рано пред медиите в Брюксел министър председателят Кирил Петков. 

Той благодари на всички хора, които през вчерашния ден излязоха на площад „ Независимост “, с цел да покажат поддръжка за Украйна.

„ Не единствено политиците би трябвало да приказват, че поддържаме Украйна, само че и че българският народ поддържа Украйна. Изгледайте вчерашното изявление на Зеленски. Той доста ясно разграничава кои страни вижда като цялостно подкрепящи и очевидно благодари за това, което вършим ние, и страни, за които към момента има терзания за това, което вършат “, уточни Петков. 

По думите му е обикновено хората да се тормозят, тъй като войната е рисково нещо, а България е доста близо.

„ Ясната ни позиция и за госпожа Митрофанова, и ясната ни позиция с изгонването на съветските шпиони е доста мощна позиция в тази посока. Г-н Зеленски доста ясно схваща, че го поддържаме. Мисля, че ни поставя в тима на европейските страни, които са застанали твърдо до него “, разяснява Петков.

Той акцентира, че е разискал доста значима тематика с американския президент Джо Байдън. А точно по какъв начин корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите.

„ Той сподели, че безусловно има вяра в това, което споделям. Разбира се, аз дадох и образеца за „ Руски поток “ или „ Турски поток “, както нормално го назоваваме в България. Факт е, че 3 млрд.лв. от нашите пари бяха изхарчени за тръба, която ние не можем да използваме. Явно джиповете на „ Аркад “ се откриха в къщи като тази на госпожа Арнаудова “, изясни Кирил Петков.

Според него това е инструментът, с който Путин оказва въздействие във всички балкански страни.

Той още веднъж акцентира, че  огромната цел на европейските сътрудници е да се концентрират върху цените на горивата и газа.

„ Да се опитаме да преговаряме дружно по този начин, че да ги свалим.Те непосредствено въздействат върху цените на тока. Това въздейства на цените на хляба, олиото и всичко. Важно е през днешния ден да се опитаме да свалим цените от трети снабдители, изключително от Русия по този начин, че европейските консуматори да не са обект на протичащата се сега галопираща инфлация “, означи министър-председателят и означи, че връзката с Александруполис е приоритет и за цяла Европа.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР