Много е важно да се промени отношението на обществото към

...
Много е важно да се промени отношението на обществото към
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Много е важно да се промени отношението на обществото към кръговата икономика

Много е значимо да се промени отношението на обществото към кръговата стопанска система като цяло. Това показа министърът на околната среда и водите Юлиан Попов по време на Софийския стопански конгрес IV, който се провежда в „ София хотел Балкан ". Министърът взе участие в панел „ Кръгова стопанска система, изменение на климата и ръководство на отпадъците ".

За доста хора това е преработване и изгаряне на боклуци само че това не е всичко, сподели той. „ Не става въпрос за държание, което ни кара да се усещаме гузни или отговорни, а да гледаме на отпадъка по няколко метода ", уточни министър Попов. По думите му, първо би трябвало да понижим отпадъците, да гледаме на тях като на запас, който може да бъде употребен. Трябва съществено да работим с националните медии, добави той.

„ Трябва да работим интензивно и да даваме образци, като да вземем за пример разпръснатите из цялата страна сметища, уточни еко министърът. Като гледаме боклука, може да разберем доста за човешката душа, нейната настройка и отношение ", сподели още Юлиан Попов.

Много съществено би трябвало да се замислим по какъв начин да открием моделите на кръговата стопанска система и да стимулиране въвеждането на бизнес модели, които са кръгови, сподели още той.

Управлението на отпадъците е в основата на кръговата стопанска система, само че това е единствено основата, сподели Димитрис Контаксис, шеф на Waste Management Division, Motor Oil, Гърция. Опитваме се да решим два съществени казуса - дефицит на запаси и завишаващите се цени на енергийните носители, добави той. Важно съгласно него е да се ограничи скока на търсенето.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР