Много е трудно да се прогнозират резултатите от парламентарните избори

...
Много е трудно да се прогнозират резултатите от парламентарните избори
Коментари Харесай

Нидерландски евродепутат: Ако след изборите имаме дясна коалиция, следва нова блокада за Шенген

Много е мъчно да се предвиждат резултатите от парламентарните избори в Нидерландия във връзка с свалянето на ветото ѝ за присъединението на България към Шенген, разяснява в изявление за евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Паул Танг преди днешните изключителни парламентарни избори в страната.

Танг е член на Партията на труда, която е част от лявоцентристката коалиция със Зелените. Неин водач е някогашният изпълнителен заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за климата - Франс Тимерманс. Засега тя се нарежда на второ място след Народната партия за независимост и народна власт, чиито доскорошен водач бе министър председателят Марк Рюте. Новата ѝ лидерка - Дилан Йешингьоз-Зегериус е от турско-кюрдски генезис. Трета е Партията за свободата на Геерт Вилдерс, прочут с ислямофобските си и антиимигрантски схващания, който преди време искаше да вади България и Румъния от Европейски Съюз.

" Нов обществен контракт " на Питер Омтзихт, която допреди няколко дни беше любимецът на изборите, падна от първо на 4-то място. Тя се афишира срещу разширението на Европейски Съюз.

Според неофициална информация, вероятностите за България в тази настройка не са доста положителни, най-много тъй като се смесват понятия като имиграция, разширение на Европейски Съюз и присъединение към Шенген, а мнозина от гласоподавателите не са наясно с разликата сред тях.

" Три партии могат да завоюват изборите. Едната от тях е на Геерд Вилдерс, която е антимюсюлманска и антиимигрантска. Ако тя завоюва, не считам, че вероятностите за България са доста положителни. Ако пък моята " Партия на труда ", която е в коалиция със Зелените завоюва, то тогава вероятностите са надалеч по-добри. Всичко зависи от доста неща, а трите партии са с доста близки планирани резултати. Така че е доста рано да се каже каквото и да било ", уточни Паул Танг.

Решението за Шенген ще зависи доста от бъдещото съдружно съглашение на партите от ръководещото болшинство, акцентира Танг.

" Дори и да има съдружно съглашение, не мисля, че Шенген ще е част от него. Но доста ще зависи от интернационалната европейска ориентировка на обединението. Ако е повече лява, тя ще е повече интернационално насочена и ще има късмет за вас да влезете в Шенген. Ако е повече дясна, за жалост ще сме очевидци на обсада след обсада. "

" Коалицията с присъединяване на моята партия ще се радва да види България в Шенген в случай, че са изпълнени всички условия и аз имам вяра, че е по този начин. Това не е проблем за нас, а по-скоро за партиите от дясно на политическия набор, където се вижда опозиция. Това е по-скоро обвързвано с всички идващи мигранти и всички стъпки, които те биха могли да подхващат, с цел да покажат, че са против имиграцията. Това не е почтено нито от моя, нито от ваша позиция, само че нещата стоят по този метод. Но, отново споделям, не е допустимо да се каже кой тъкмо ще завоюва изборите и по тази причина е доста мъчно да се предвижда каква коалиция ще се образува, тъй като всичко зависи от това коя партия ще събере най-вече гласове. За да съм почтен, би трябвало да кажа, колкото и да ми е неприятно, че Нидерландия е дясноцентристки насочена във връзка с резултатите от изборите. И в действителност не знаем каква би могла да бъде обединението след тях ", разясни евродепутатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР