Много е трудно бързо да се създаде лекарство срещу коронавируса.

...
Много е трудно бързо да се създаде лекарство срещу коронавируса.
Коментари Харесай

В Китай правят опити да преборят коронавируса с медикаменти за ХИВ инфекция

Много е мъчно бързо да се сътвори лекарство против ковид. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация. Той дефинира като съответни подхванатите ограничения от Китай и Световната здравна организация против разпространяването на епидемията.

В Китай сега вършат опити, употребяват лекарства, които обикновено се употребяват за лекуване на ХИВ зараза, само че е прекомерно рано да се каже каквото и да било. Да се направи нова ваксина не е толкоз елементарно.

Според проф. Момеков по-важни ще бъдат нефармакологични способи, свързани с това какво се прави в условия на сходна зараза.

В момента смъртността при заболелите с ковид е към 2 %, а възможна ваксина може да увеличи смъртността, защото няма да е надеждно тествана, сподели още доктор Момеков.

Вижте и още във видеото.
 Доц. Андрей Чорбанов за ковид: Натискът за съответни ограничения е сериозен Доц. Андрей Чорбанов за ковид: Натискът за съответни ограничения е сериозен
Има научен мотив за безпокойствие към ковид, практическият ще зависи от доста фактори. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доцент доктор Андрей Ч...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР