Много е лесно да се направи, а е така вкусно,

...
Много е лесно да се направи, а е така вкусно,
Коментари Харесай

Бъркан пълнозърнесто-ръжен хляб

Много е елементарно да се направи, а е по този начин вкусно, ухаещо и толкоз хубаво да зарадваме себе си или фамилията си с елементарно бъркано пълнозърнесто-ръжено хлебче

Необходими Продукти

● пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч. пшеничено вид 1850
● ръжено брашно - 1 ч.ч. пълнозърнесто
● сол - 1 ч.л. с връх
● квас - 7 г
● захар - щипка
● хладка вода - 1 ч.ч.
● растителна лой - 2 с.л.
● микс от семена - за поръсване

Начин на подготвяне

Мярката ми е чаша с съдържимост 250 мл.

Много е елементарно да се направи, а е по този начин вкусно, ухаещо и толкоз хубаво да зарадваме себе си или фамилията си с елементарно бъркано пълнозърнесто-ръжено хлебче.

Привет! Започваме неделната вечер с едно ухаещо и горещо хлебче!

Бъркано пълнозърнесто - ръжено хлебче

Много е елементарно да се направи, а е по този начин вкусно, ухаещо и толкоз хубаво да зарадваме себе си или фамилията си с него.

Първо, смесих добре двете брашна в дълбока купа, прибавих солта и разбърках още малко. В чашата, с която измервам, сложих маята и щипка захар и прибавих хладка вода, до момента в който се изпълни чашата.

Разбърках и без да очаквам повече, изсипах течността към брашното. Прибавих и олиото. Разбърках добре, до момента в който се оформи лепкава топка тесто.

Покрих купата с транспарантно фолио и оставих да втаса за към час.

Премесих с мазни ръце напълно леко, да не изкарам въздуха, едвам го събера на самун, и го сложих в елипсовидна йена глас с похлупак, комфортно съдче, след това направих три разреза от горната страна и поръсих със семената.

Поставих капака и го сложих в студена фурна, като я включих на 200 градуса. Пекох пълнозърнестия самун с капака към 30 мин, би трябвало да се надигне и запече. След това смъкнах капака и пекох още десетина минути.

Проверете с дървено шишче, би трябвало да е изсъхнало. Иначе този вид брашно е тежко, като повдигнете съда, може да решите, че е сурово. Затова аз ревизирам с шишче.

Това е една много лесна рецепта за домакински пълнозърнест самун. А резултатът е доста добър!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР