Много двойки се борят с парични проблеми в отношенията си.

...
Много двойки се борят с парични проблеми в отношенията си.
Коментари Харесай

Как да разрешите споровете за пари във връзката

Много двойки се борят с парични проблеми в връзките си. При множеството от тях това нормално касае другите подходи, които и двамата имат за харченето и спестяването. Въпреки че парите имат огромна заслуга за нарушение на хармонията в връзките, това рядко е главният проблем сред сътрудниците. В множеството случаи казусът е доста по-голям, по тази причина непрекъснатите разногласия за пари няма да доведат до нищо положително.

Колкото повече се фокусирате върху източника на казуса, вместо върху самия него, толкоз по-голямо е разочарованието ви и вероятните вреди, които да бъдат нанесени на връзката ви.

И по този начин, какъв е главният проблем? Страх. Парите се употребяват по безграничен брой способи за усмиряване на страховете, които имаме. Това е изключително явно в доста връзки. Но вместо да позволите на парите да разрушат връзките ви, в действителност можете да ги употребявате, с цел да подобрите връзката, в случай че сте подготвени да следвате някои солидни правила.

Разберете по какъв начин употребявате парите.

Представете си двойка, в която мъжът да вземем за пример държи на парите и знае къде отива всяка стотинка, която харчи. Той би желал да знае същото и за жена му, която обаче въпреки това има вяра, че откакто е изкарала парите си с почтен труд, има правото да ги похарчи по този начин, както сметне за добре. В този случай напрежението сред тях рано или късно ще ескалира. Всеки ще се усеща прав за себе си и ще стартира да упреква другия.

Много по-добър метод е двамата да стартират да изследват своите самостоятелни, само че постоянно несъзнателни претекстове за харченето или пестенето на пари. Мъжът да вземем за пример би могъл да се запита за какво би трябвало да наблюдава всеки изхарчен лев. Първите му мисли може да са да икономисва за пенсия, да изплаща ипотеката си, да си разреши хубави ваканции и така нататък Но в случай че можеше да бъде задоволително почтен със себе си, щеше да види, че потребността му да управлява парите в действителност е обвързвана със страха му. Парите му дават възприятие за сигурност. Жената пък ще открие за себе си, че харченето на пари е метод да се почувства по-добре. Когато се усеща потисната, тъжна или обезсърчена, тя е най-склонна да пазари. Докато двамата не са подготвени да погледнат личните си страхове и дефекти, те евентуално ще продължат да се упрекват един различен за проблемите си с парите.

Говорете за страховете си.

Спрете да се обвинявате и признайте пред колегата си за вашата роля в спора. Това реализира две неща. Първо, това смъква колегата ви от горещия стол и второ, дава началото на почтен и открит разговор посред ви. Признаването на вашата част от казуса дава опция на колегата ви, както да ви съчувства, по този начин и да показа неговите терзания.  Когато и двамата можете да обсъждате страховете си намерено, без да съдите другия, вие сте построили нова основа за връзката си. Сега работите дружно, вместо един против различен.

Създайте си нови привички за ръководство на парите.

След като поемете собствеността от своя страна и я споделите с колегата си, можете по-лесно да изработите привички за ръководство на парите, които са от изгода и за двама ви. Не се опитвайте да накарате колегата си да мисли като вас за финансите. По-добър метод е да се спогодят избрани парични правила, които дават независимост на самостоятелното изложение. Например, пробвайте да спестявате, само че понякога си позволете да харчите избрана сума за каквото пожелаете. Така и двамата ще сте удовлетворени.

Гледайте на парите, изразходвани за вашата връзка, като на инвестиция, а не като разход. Мислете за тях като за запас, който да ви помогне да подобрите връзката си, вместо за нещо, което да трупате или харчите несериозно. Широко публикувано разбиране е, че парите носят благополучие, сигурност, мощ и задоволство. Истината е, че не ни дава нито едно от тези неща. Дава ни единствено избор. Направете го рационално.

Вижте още ⤵️

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР