Много диети, целящи редуциране на теглото включват предимно протеини. Едни

...
Много диети, целящи редуциране на теглото включват предимно протеини. Едни
Коментари Харесай

Вредят ли на здравето високопротеиновите диети?


Много диети, целящи съкращаване на тежестта включват най-вече протеини . Едни от най-прилаганите хранителни режими се основават на изразходване на пилешки гърди или стек. Тези артикули са небогати на мазнини и въглехидрати, само че са богат източник на протеини. Те подкрепят бързото събаряне на килограми, без да усещаме апетит.

При множеството здрави хора подобен вид диета не би била нездравословна, в случай че се ползва рационално. Ако диетата, която следваме се базира на понижено количество на въглехидратите и нараснало количество протеини, това може да е причина за здравословни проблеми.

Проучване, направено във Финландия, включва 2500 души, мъже и дами на междинна възраст, демонстрира, че високопротеиновата диета може да утежни работата на сърцето като понижи помпената му функционалност и покачва риска от сърдечен удар. В изследването, направено предходната година се оповестяват за 334 случая на сърдечен удар . 70% от пациентите са консумирали протеин от скотски генезис, 27,7% от растителен. Общо взето се счита, че месото и по – особено модифицираното алено месо в наденички, бекон и така нататък покачват риска за сърдечни проблеми.

Свързани публикации.. Как работи кетогенната диета? 0 Страдате от гастрит? Спазвайте хранителен режим! 0 Храни с антидепресантно деяние 0

Повишената консумация на протеини, без значение от източника се свързва с висок сърдечен риск. Рибата и яйцата са единствените протеини, които нямат подобен резултат. Въпреки това има изследвания, които настояват, че банкет на аминокиселини (градивните блокове на протеините) като хранителна добавка може да защищити сърцето от съдови произшествия.

Повечето хора считат, че потреблението на протеини е здравословна и потребна. Но резултатите не удостоверяват всеобщо признатата норма. Друго изследване свързва високото наличие на протеин в диетата с отключване на диабет вид 2 .

Високопротеиновата диета може да повреди бъбречната функционалност при хора със болести. Причината е, че организмът се затруднява да преработва остатъчните артикули от белтъчния метаболизъм.

Основни неточности, които се позволяват при спазването на диети е увеличение каузи на протеините. Кетогенната диета, да вземем за пример, лимитира приема на въглехидрати. Компенсаторно се усилва каузи на протеините, което е неверно, а се оказва и рисково за здравето.

Ако желаете да следвате високобелтъчна диета. Изберете протеините умно. Добрият избор включва соев протеин, фасул, яйца, риба. Предпочитайте растителните пред животинските протеини. В случая е належащо рационално да се подберат и употребяваните въглехидрати. Премахнете, обработените захари и наблегнете на въглехидрати, богати на фибри – цели зърна, плодове и зеленчуци.

Колко протеин би трябвало да консумираме? Все още няма прецизен отговор на този въпрос. Препоръчителното количество на протеините или това количество, което е належащо на организма, с цел да действа обикновено е към 0,8 грама на кг телесно тегло. Онлайн могат да се намерят електронни калкулатори, с които елементарно можете да пресметнете нужната доза протеин за вашия организъм.

Проучвания, водени от Американската асоциация на сърдечните болести, предлага разнородни източници на протеини. Добре уравновесена

диета от плодове, зеленчуци, цели зърна, млечни артикули, риба, бобови култури, растителни масла и ядки. Тази организация предлага също ограничението на сладките, аленото месо и подсладените питиета – сокове и газирани.

Тези изследвания, по отношение на неподходящото въздействие на протеините върху организма ни, са към момента незадоволителни за ясно и съответно умозаключение. И въпреки всичко, в случай че сте благоразположен към сърдечни или бъбречни проблеми, внимавайте с количеството протеини, които консумирате.3684
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР