Много често трябва бързо да приготвим парче крехко месо! Как

...
Много често трябва бързо да приготвим парче крехко месо! Как
Коментари Харесай

И най-твърдото месо да вземете, което е като гьон, пак ще стане крехко като от младо животно

Много постоянно би трябвало бързо да приготвим парче нежно месо! Как да създадем твърдото свинско или говеждо месо стане меко и вкусно? Сега ще открием тайната съставна част! Ако се случи, че имате парче остаряло свинско или говеждо месо, не се отчайвайте. Разбира се, сочна пържола от такова месо няма да стане, само че чудесно печено месо е много допустимо.

Ето по какъв начин да спасим обстановката! Има редица помощни храни, които могат да омекотят и най-твърдата подметка, с прибавяне на месни сочни и пикантни нотки.

Лук

Без лук по този начин или другояче месото не е вкусно.

Можете да нарежете лука на полумесеци, или да го прекарате през месомелачка или решетка, а по-късно се смесва с месото 1: 1 и се оставя за няколко часа.

Горчица

Този артикул е отличен сателит на месото! Горчицата (под формата на прахуляк или течен сос) освен изцяло омекотява месните нишки, само че също по този начин прибавя лют мирис. Просто намажете цялото парче месо с горчица или нарежете на нужните порции, намажете за 15-20 минути, след което го запържете или го поставете да се пече.

 

Алкохол

Сухо вино (червено или бяло), бира, водка. Във виното, накиснете месото авансово и прибавете към 50 грама водка към към този момент приготвеното печено или задушено. Бирата е отлична опция за овкусяване на цялото парче свинско или говеждо месо.

Страховете от алкохола са непотребни: той се изпарява изцяло, до момента в който се обработва.

Лимон, нар, сок от ананас

Всички тези сокове са отлични “омекотители ”, само че благодарение на такава марината се пробвайте да не прекалявате с месото в нея, с цел да не получите гума в края.

 

Саламура

Кисело зеле, или кисели краставички – чудесна опция, апропо! То дава сочна нотка и не е нужно да добавяте сол в съда.

 

Газирана вода

Това е потвърден способ за омекотяване от готвачи с опит и е по-добре да изберем минерална вода.

 

Нишесте

Опитайте се да навлажнете твърдото месо във водата с разтвореното в нея картофено нишесте – ще бъдете сюрпризирани от резултата! Получават се сочни резени с хрупкава кора.

 

Кефир

Смесете ферментиралия млечен артикул с обичаните ароматни подправки и нарежете месото да престои за няколко часа.

 

Соев сос

При мариноване в соев сос за 1-1.5 часа омеква и придобива богат мрачен цвят и присъщ мирис. Препоръчвам ви!

След като експериментирате с разнообразни маринати, несъмнено ще изберете вид, който да дава отговор на вашия усет. И още един значим миг в подготовката на всяко месо: в никакъв случай и при никакви условия не осоляавйте месото авансово! Солта изважда всички сокове от него преди да стартира готвенето.

 

Запишете тези рекомендации! Сега ще приготвите шиш кебап или пържола ще стане необикновено вкусно и сочно! Споделете препоръките с приятелите си.

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР