Много често, когато се застуди, забелязваме, че кожата ни се

...
Много често, когато се застуди, забелязваме, че кожата ни се
Коментари Харесай

От какво се ПРОВОКИРА дерматитът през зимата

Много постоянно, когато се застуди, виждаме, че кожата ни се раздразнява и зачервяването е придружено от сърбеж. Това положение е познато под името дерматит и се отключва при студено време или от други фактори. Пукнатини, зачервяване, суха кожа, лющене и даже кръв са присъщи признаци. Но можем доста да ги понижим, в случай че хидратираме задоволително кожата си денем.

Какви признаци на дерматита следим през зимата?
12 научно потвърдени национални средства против екзема. Вижте по какъв начин се употребяват Каква е разликата сред екзема и псориазис?
Докато някои кожни положения като акне са лесни за диагностициране, други могат да бъдат малко по-трудни, като екзема и псориазис. Тези...
Прочети повече


Най-честият извършител на този обрив е несъмнено, студеният въздух, който извлича влагата от кожата ни и по-конкретно – откритите сектори от нея. Обикновено в по-хладните есенни дни и цялата зима можем да страдаме от сърбеж и обрив, до момента в който пролетта и лятото е рядко събитие.
Най-често засегнатата област е тази на краката, само че сърбежът може да засегне всяка част от тялото с изключение на лицето, дланите и скалпа. Бедрата, прасците, коленете, глезените – следим сърбеж и дискомфорт най-често в тези сектори. Ако имате някои от признаците, то най-вероятно става въпрос точно този вид дерматит:
•    Сърбеж;
•    Сухота;
•    Пукнатини и кървене;
•    Зачервявания.

Може ли да се появи риск за здравето в резултат на кожния сърбеж през зимата?

Всеки човек може да изпита това положение, само че хората с сензитивна кожа са по-склонни към развиването му. Като превантивна мярка може да предприемете постоянно хидратиране. Освен това, с напредването на възрастта кожата ни изтънява и става по-суха, което също е причина за отключването на дерматит.
Заради дезинфектантите, доста хора са с екземи, показва специалист
Заради прекомерната приложимост на дезинфектантите доста хора сега са с контактен дерматит. Това разкри в утринния блок на bTV доцент М...
Прочети повече
По-изострени признаци могат да се появят вследствие и на атмосферните въздействия като доста по-студен въздух и ниска мокрота.

Като цяло хората със суха кожа е по-вероятно да развият раздразнения, сърбеж и пукнатини през студения интервал, а в случай че имате налични хронични кожни болести като псориазис или екземи, то тяхното положение е допустимо да се утежни. Препоръчваме ви при сходни положения наложително да се консултирате с кожен лекар, с цел да ви посъветва за съответно лекуване или предварителна защита.

От какво може да се провокира кожното неспокойствие?

Има няколко съществени фактора, които оказват огромно въздействие върху появяването на сърбежа. Нека забележим кои са те и по каква причина:
•    Метеорологични условия
Както към този момент казахме, студеният въздух изсмуква влагата от кожата ни, което предизвиква изсушаването, лющенето, зачервяванията и така нататък
•    Гореща вода
Може да си мислите противоположното, защото в студените зимни дни горещата вода ни кара да се отпуснем, само че тя води до неспокойствие на кожата, тя я лишава от естествените й мазнини и в следствие от това получаваме изсушаване и зачервявания в някои области. Съветваме ви след душ да употребявате хидратиращ лосион и да избегнете неприятните последствия.
•    Химикали
Дезинфектанти, препарати за съдове, течни сапуни и така нататък също могат да доведат до дехидратирането и напукването на ръцете, поради многото химикали в състава им.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР