Много българи, които са работили в чужбина през последните години,

...
Много българи, които са работили в чужбина през последните години,
Коментари Харесай

Работили сте в чужбина? Ето как да си върнете данъците!

Много българи, които са работили в чужбина през последните години, не знаят или не търсят налозите си, които могат да им бъдат възобновени. А в този момент е най-хубавият миг за подаване на заявление за това.

Близо 40% от българите, работили през последните години в Европа, не са потърсили парите си, най-много тъй като не са осведомени с тази опция. Може да се кандидатства за детски надбавки, връщане на надвнесени налози, погашение на неизползвана годишна отпуска, здравно обезпечаване – единственото изискване е индивидът да е работил и да е плащал налозите си.

Възстановяването на налога върху приходите се поставя по закон и по никакъв метод не лишава хората от пенсия, компенсации и други обществени облаги, изясняват специалистите.

Всеки човек, който работи в чужбина, получава заплата и му се удържат налози. Накрая на данъчната година или след привършване на работа и овакантяване на страната е допустимо да си получите назад удържаните налози. Според съответната данъчна система

всеки човек би трябвало да подаде данъчна декларация

Това е документ, предоставян от данъчните управляващи в непознатата страна, който заявява това, че на данъкоплатеца е удържан налог общ приход. След попълването на този документ данъчните управляващи го преглеждат и калкулират какъв брой е надвнесеният налог. Ако те изчислят, че данъкоплатецът е надвнесъл този налог, би трябвало да си получи назад сумата.

Периодът на връщане на налози зависи от съответната страна, в която е работил индивидът. Например за тези, които са работили в Германия, процедурата лишава към 6 месеца, за тези, които са работили във Англия – 75-120 дни, а за тези, които са работили в Канада – 90-180 дни. Периодите се разграничават според от страната.

Въпреки това в някои случаи процедурата може да продължи повече време. Това зависи от работата на данъчните управляващи и документите, които дава данъкоплатецът.

Сумата за възобновяване също зависи от доста фактори като страната, в която е работил човек, за какъв интервал е работил в чужбина, какъв е бил приходът му. Средно тя е към $900.

Мигрантите могат да аплайват за

възобновяване на налози 4-5 години обратно

Това значи, че в този момент е последният миг, в който може да се кандидатства за компенсации за работа в чужбина през 2017 година.

За да стартира процедура по възобновяване на налози, е нужно подаването на данъчна декларация, а в този момент е точният миг за попълването й. В някои страни срокът за нея е до края на месец април.

Всеки може да подаде документите към данъчните институции в съответната страна персонално или посредством посредническа компания за възобновяване на налози.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР