Много автомобили се оказаха под вода или бяха отнесени в

...
Много автомобили се оказаха под вода или бяха отнесени в
Коментари Харесай

След бедствието в Гърция: Какво да правим, ако пороят е повредил колата ни?

Много коли се оказаха под вода или бяха отнесени в морето при потопа в Гърция . Какво да вършим, в случай че сходно нещо се случи и с нашата кола? 
 
" Дъждовете са естествено злополучие. То се покрива, в случай че колата има каско ", разясни за Ивета Кунова, ръководител на Българската асоциация на застрахователните брокери.
 
Тя обаче предизвести, че в случай че автомобилът има единствено „ Гражданска отговорност ”, това значи, че тя покрива единствено вредите, които ние ще нанесем на трети лица и няма нищо общо с естественото злополучие, а вредите, нанесени от пороите, няма да бъдат обезщетени .
 
„ Нека хората да бъдат спокойни, обаче. Всеки, който си е направил застраховка на автомобила, ще получи обезщетение от застрахователите “, добави Кунова и посъветва жителите да употребяват осигурителен брокер, който да ги координира и насочва при зародили проблеми.
 
„ Масово всички застрахователни компании, които вършат автомобилни застраховки, оферират и асистанс за България и чужбина “, уточни още тя.-->
 
Председателят на Българската асоциация на застрахователните брокери изясни последователността и какво тъкмо би трябвало да създадем при подобен случай , с цел да сме спокойни, че всичко ще е наред:
 
„ Първото нещо, което би трябвало да създадем, е да звъннем на застрахователния брокер . Ако да вземем за пример, имайки поради случая, колата ни е тотално във водата, застрахователят ще ви каже какво да извършите. Може да ви накара да извършите фотоси на автомобила, които да изпратите. От там нататък би трябвало да се извика Пътна помощ и да се вземе фактура. Ако има асистанс за чужбина, застрахователната компания ще обезпечи репатрак , вие ще качите автомобила и няма да плащате “.
 
„ Когато има естествено злополучие, което е ясно, медийно и необятно отразено, нито един осигурител не желае записка от метеорологията или полицията, да вземем за пример в Гърция. Погрешно беше обявено от консулството и посолството, че би трябвало да отиде и да се вземе такава записка. Но застрахователите не желаят такава записка “, изясни Ивета Кунова.
 
Когато пътуваме в чужбина с автомобила си, първото нещо, което би трябвало да помислим, с изключение на за автомобила, е и за нашето здраве, посъветва експертът и добави:
 
„ Хората е добре да създадат и здравна застраховка, която ще покрие злополуки или нещо обвързвано с нашето здраве. “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР