Млечният шейк е напитка, на която никой не може да

...
Млечният шейк е напитка, на която никой не може да
Коментари Харесай

Ето как да си приготвите перфектния млечен шейк удома

Млечният шейк е напитка, на която никой не може да устои! Той е богат, здравословен и изумително апетитен. Добрият млечен шейк е компактен, кремообразен и благоуханен и има тъкмо подобаващата текстура и консистенция. Приготвянето на млечен шейк е много елементарно, въпреки да не наподобява по този начин.

Повечето млечни шейкове могат да бъдат направени единствено с 3 съставки, а точно сладолед, мляко и нещо, което да ароматизира в допълнение. Но, с цел да постигнете съвършената текстура, е значимо да имате поради няколко неща. Ето 4 съвета, които ще ви оказват помощ да приготвите идеалния млечен шейк удома.

За да осигурите съвършената консистенция на вашия млечен шейк, прибавете първо млякото в блендера, а по-късно останалите съставки. Оставете сладоледа да омекне малко, преди да го добавите, защото прекомерно твърдият сладолед може да попречи на структурата на млечния шейк.

Докато смесвате съставките, не забравяйте да го наблюдавате. Използвайте по-малко мляко, в случай че желаете компактен и богат млечен шейк. Дръжте шейка в блендера, до момента в който постигнете тъкмо вярната консистенция, т.е. нито прекомерно плътна, нито прекомерно течна.

Ако по простъпка сте разрушили прекомерно доста млечния шейк и той е станал прекомерно течен, тогава постоянно добавяте към него друга топка сладолед и го разбърквате, с цел да се сгъсти.

Ако желаете да приготвите млечен шейк авансово за някого, изсипете го в чаша и го поставете във фризера. Когато би трябвало да го сервирате, извадете го и го оставете да престои към 15-20 минути на стайна температура, преди да го смесите и сервирате.

 

 

 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР