Младият и амбициозен актьор Петър Байков е победител в категория

...
Младият и амбициозен актьор Петър Байков е победител в категория
Коментари Харесай

Мулти-талантът Петър Байков с номинация за наградата за полет в изкуството Стоян Камбарев 2023

Младият и упорит артист Петър Байков е победител в категория „ Дублаж “ тази година на Фондация „ Стоян Камбарев “, което автоматизирано го прави номиниран за най-чакания и първокласен приз за млади създатели в България - Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на паметния сценичен режисьор Стоян Камбарев.

Петър Байков е кино, сценичен и озвучаващ артист и инфлуенсър. Висшето си обучение той получава в Лондон, където учи кино и телевизионна продукция. През 2018 година се връща в  България, с цел да следва актьорско майсторство в Нов Български Университет в класа на проф. Цветана Манева и доц. Снежина Петрова. Своят ефирен дебют прави в „ България търси гений “, стигайки до край. През 2020 година основава онлайн поредицата „ С гласа на Петър Байков “, където озвучава фрагменти от разнообразни филми. През 2019 година е определен от „ Дисни “ да озвучава Принц Филип в дублажа на „ Господарка на злото 2 “, а през 2021 година Байков озвучава всички 45 функции в мюзикъла на Дисни – „ Мери Попинз се завръща “, като за първи път изпява с гласа си и всички песни на български език като част от своя студентски дипломен план по актьорско майсторство в НБУ. През 2022 година Байков озвучава всички 50 функции в „ Пътешественикът: С Гласа на Петър Байков “. Същата година озвучава всички функции в „ Снежанка “.



За Петър съпреживяването на приказните истории, вълшебството и уроците, които носят, предавайки ги на хората с обич и ентусиазъм, този продан на сила, за него е изкуство.

Ето и останалите четирима спечелили в другите области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни актьори са нашето бъдеще: художникът Думисани Карамански, младата вяра на българското кино Елеонора Иванова, първият български бандонеонист Стоян Караиванов и поетесата добротворец Лилия Йовнова.

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Най-важното е, че освен той, само че и останалите четирима ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт-проекти и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.



Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев ” ще се състои на 24-и април. Именно тогава онлайн публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).



3-ма млади кинорежисьори, селектирани от влиятелно интернационално жури от Холивуд, Англия, Италия и България ще снимат и инсталират 5 минутен игрален филм единствено за 5 дни. Финалисти тази година са Виктория Павлова, Мартина Троанска и Румен Русев. Един от тях ще грабне авторска статуетка и 10 000 лева за идващия си филм, след гласоподаване онлайн от всички посетители на Церемонията.

Водещ на Галата още веднъж ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти!
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР