Младият футболист на Волфсбург Йосип Брекало беше обвинен в хомофобия

...
Младият футболист на Волфсбург Йосип Брекало беше обвинен в хомофобия
Коментари Харесай

Футболист от Бундеслигата подразни ЛГБТ общността

Младият футболист на Волфсбург Йосип Брекало беше упрекнат в хомофобия поради изявление след мача на своя отбор против Шалке 04 от миналия кръг в немската Бундеслига. Хърватинът не утвърждава обстоятелството, че капитанската лента на тима е в цветовете на дъгата, с което клубът изрича поддръжката си към ЛГБТ общността.

“Няма по какъв начин да поддържа това, тъй като то е против моите християнски разбирания - въпреки всичко израснах в религиозно семейство. Ако някои хора са избрали да водят по-различен метод на живот, аз съм ОК с това, само че нито желая, нито считам за обикновено да има специфичен знак за това”, съобщи Брекало.

Ein klares Zeichen gegen Ausgrenzung und für Vielfalt: Kapitän @JossGuilavogui wird - genauso wie die Kapitäne und Kapitäninnen aller VfL-Mannschaften - sein Team künftig mit einer Regenbogen-Kapitänsbinde aufs Spielfeld führen. ‍ #VfLWolfsburg #Vielfalt pic.twitter.com/MMHMkeB3WO
— VfL Wolfsburg (@VfL_Wolfsburg) August 24, 2018
20-годишният юноша авансово беше нагнетил напрежението, откакто хареса хомофобски коментар по тематиката в профила на Волфсбург в Instagram. По-късно той съобщи, че бил имал проблем с телефона и не се е стремял да “лайкне” това. В последна сметка обаче по-късно той изрече цитираните нагоре думи.

В дуела лентата беше на ръката на Жошуа Гилавоги, който беше определен за капитан тъкмо преди сезона. Сега обаче някой различен ще би трябвало да я носи, тъй като 27-годишният халф получи тежка травма на коляното и ще би трябвало да претърпи интервенция. Бундеслига 1 кръг, събота 25 август  Волфсбург 2:1краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР