Младите в момента, това е в общи линии групата 15-30-годишни,

...
Младите в момента, това е в общи линии групата 15-30-годишни,
Коментари Харесай

Калоян Велчев - политолог: „Битката на младото поколение е за качеството на демокрацията“

„ Младите сега, това е в общи линии групата 15-30-годишни, т.е. най-големите от тях са родени 1993-та година. Това е едно потомство напълно расло в народна власт, социализирало се в тази среда, което в ученическите си години е било, когато ние сме влизали в Европейския съюз, т.е. за нас демокрацията и европеизацията е една даденост, на която ние стъпваме в нашата най-ранна възраст. “, споделя младият политолог.
„ Ние не мислим за това в каква система ще живеем, ние знаем, че живеем в народна власт, която е в Европейския съюз и оттова нататък мисля, че борбата на това потомство е за качеството на тази народна власт “, споделя Калоян Велчев.
„ Промяната не минава наложително и единствено през политическия развой и политиците. Мисля, че публичната ни среда стартира да се трансформира. Тя сега е може би малко по-турбулентна и по-хаотична, само че това е точно развой на преструктуриране в нея, коства ми се. “
„ Неслучването на парламенти и на ръководство, които да прокарват тези тематики ги трансформира в лозунги, които бързо се изтъркват, изтъркват и лицата, които ги изричат. Това съгласно мен е проблем, който сами си създадохме. “
„ Уморяваме това, че тръгвайки в акция ние тръгваме авансово разочаровани, без да знаем какво да кажем и какво ще ни предложат, без очакване за някаква вяра, която даже да е лъжлива най-малко, въпреки всичко може да ни увлече и да излезем с възторг да гласуваме “, споделя К. Велчев.
„ Мисля, че въпреки всичко колкото и да нямам рационални причини в сегашната обстановка, които да посоча, е останал някакъв здрав разсъдък в политическия хайлайф “, показва вяра младия политолог.
„ Макар младите да не са склонни да вземат участие политически в партии, да вземем за пример, или в институции да бъдат интегрирани, които са представителната власт, 25% от тях декларират, че ежедневно показват политически позиции в обществените мрежи, което в действителност приказва за висока степен на ангажираност. “, споделя Калоян Велчев.

Целият диалог на Деян Кюранов с Калоян Велчев можете да гледате във видеото: 

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР