Младите българи знаят какво очакват от работодателите си и ценят

...
Младите българи знаят какво очакват от работодателите си и ценят
Коментари Харесай

Каква заплата искат младите българи?

Младите българи знаят какво чакат от работодателите си и ценят труда си – месечна заплата от 1000 лева те дефинират като прекомерно ниска, с цел да стартират работа, а като мечтано заплащане в близката една година показват малко над 4000 лева (след данъци).

Това демонстрира изследване за трендовете в настройките на младите българи във връзка с бъдещето им в персонален и професионален проект.

Прави усещане, че упованията на дамите във връзка с заплащането са сред 14% и 36% по-малки от тези на мъжете.

Адекватната заплата е посочена като най-съществен фактор за комфорт на работното място от 68% от интервюираните. След това идват приятната и другарска работна среда (45%), добър баланс работа – персонален живот (43%) и гъвкаво работно време (41%). Всеки втори от интервюираните твърди, че би се завърнал да живее в родния си край, в случай че му бъде препоръчано съответно работно място. 43% от запитаните възнамеряват да започват лична компания, тъй като считат, че е по-перспективно от това да са чиновници, а 26% настояват, че избират да са инфлуенсъри пред работа на заплата.

Младите хора на възраст 18-35 година чакат, че работодателите и страната би трябвало да се схванат за работещи способи за реализиране на съответно възнаграждение (общо 70%). Общо 85% не усещат, че могат да разчитат на страната за сигурност при загуба на работоспособност или за пенсия сочи изследване на JTN.

Най-сериозните упования към страната са за реализиране на стопански напредък и положително качество на живот в страната. Хората под 35 години са очевидно по-готови да поемат персонално отговорност и да се нагърбват със задания отвън тясно персоналния си интерес.

Резултатите недвусмислено демонстрират, че голямото болшинство (92%) виждат идващите си 5 години в България. Много от тези хора имат близки на разнообразни позиции и в България и отвън и виждат какво е постижимо за българи в чужбина и за българи в България. В днешно време значително работодатели оферират разнообразни разновидности за живот в друга страна, работа от разнообразни страни в друг миг. Оттам идва и все по-осъзнатата битка за персонално одобряване посредством по-добро обучение, повече работа и интензивно насърчаване на кариерата.

Прави усещане, че запитаните до 35 годишна възраст са доста по-склонни да разчитат на лични сили - 79% споделят, че сами носят отговорност за сполучливото си развиване в кариерата, а 51% показват, че са подготвени да жертват от персоналното си време за професионалната си реализация. Две трети от интервюираните не смятат, че образованието подсигурява намиране на добра работа в България.

По отношение на персоналния си живот 78% от интервюираните споделят, че желаят да имат дете в идващите 5 години и като съществени фактори за решение да станат родители показват фактори като доверие в индивида до тях (45%) и непоклатимост на приходите (46%). В персонален проект финансовите въпроси са доста под нематериалните измерители на благополучие – 65% дефинират като най-съществен фактор обичан човек до себе си, 47% слагат родителството преди всичко, здравето е максимален приоритет за 46%, а финансовата непоклатимост е най-важна за 35% от интервюираните.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР