Млади украински дипломати ще имат възможността да се запознаят отблизо

...
Млади украински дипломати ще имат възможността да се запознаят отблизо
Коментари Харесай

100 години дипломатически отношения между България и Украйна

Млади украински дипломати ще имат опцията да се срещнат от близко с разнообразни европейски практики у нас. Това ще бъде допустимо след подписан меморандум за съдействие сред България и дипломатическата академия " Хенади Удовенко " в Украйна. Меморандумът е във връзка 100-годишнината от украинско-българските дипломатични връзки.

Основните стратегии, по които ще работят украинските дипломати са външните връзки на Европейския съюз, районното съдействие и енергетиката.

Според българския изкусен институт този продан на опит и разнообразни практики ще донесе на страната ни спомагателни външно-политически връзки с Украйна.
Васил Боднер, заместник- министър на външните работи на Украйна: Изключително сме щастливи, че годишнината от положителните ни дипломатически връзки съответствува с Европредседателството на България. Очакваме поддръжка в развиването на секториалното съдействие и помощ в провеждането на промени. Украйна се надява за разговор с Европейски Съюз съответно ориентиран в сферите интеграцията и намаляването на цените за роуминг. Украинският народ желае да се приближи оптимално до Европа и до България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР