Младежкият национален отбор на България загуби от Германия с 2:3

...
Младежкият национален отбор на България загуби от Германия с 2:3
Коментари Харесай

Младежите измъчиха Германия, но загубиха

Младежкият народен тим на България загуби от Германия с 2:3 в европейска подготовка, играна на стадион " Александър Шаламанов " в София.

Отборът на селекционера Александър Димитров съумя да поведе в резултата с попадение на Станислав Шопов, само че разреши на германците да създадат цялостен поврат с голове на нападателя на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко, като при второто му попадение огромна неточност направи родният вратар Пламен Андреев, който си отбеляга автогол.

В добавеното време на мача прекрасен гол за " лъвчетата " означи Никола Илиев.

В 16-ата минута на мача Мерлин Рьол проби отляво и влеза към центъра, като нанесе компактен удар по земя, само че българския вратар Пламен Андреев несъмнено избави топката.

Пет минута по-късно българският таран можеше да се възползва от неточност на Клайне-Бекел, само че не се ориентира и вратарят на гостите Ноа Атуболу мазета топката. В 24-ата минута България излезе напред в резултата при първото си състояние. Центриране на Петър Андреев бе изчистено от отбраната, само че топката стигна до Станислав Шопов, който си я настройки на комфортния ляв крайник и с превъзходен удар я вкара под напречната греда на Атуболу.

В 35-ата минута страховит пробив на Юсуфа Мукоко приключи с удар на Максимилиан Бейер, който попадна в ръцете на Андреев. Пет минути по-късно отборът на Германия изравни. Мукоко отстрани българския капитан Християн Петров още с поемането на топката и със мощен удар в близкия ъгъл вкара топката зад тила на Андреев - 1:1. В добавеното време на първата част удар с глава на Клайне-Бекел под гредата бе изваден чудесно с една ръка от Пламен Андреев в корнер.

Втората част стартира доста неприятно за родни отбор. Три минути след почивката Пламен Андреев позволи кошмарна неточност, след която Германия поведе с 2:1. Мукоко опитва да центрира по земя от извънредно дребен ъгъл, само че концепцията му не се получи. Очакваше се стражът на българския отбор да улови топката без проблем, само че тя мина сред краката му и влезе в мрежата.

В 69-ата минута Мукоко оформи хеттрика си в мача. Той получи пас на празна врата от Ансгар Кнауф отдясно и с глава несмущаван насочи топката в мрежата. В 75-ата минута Андреев не се намеси доста добре при удар на Карим Адейеми, само че Бейер не бе безапелационен при добавката и Християн Петров мазета пред голлинията.
 Александър Димитров: Има неуравновесеност към мача с Германия, нека не идват, с цел да ни гледат сеира
Александър Димитров: Има неуравновесеност към мача с Германия, нека не идват, с цел да ни гледат сеира

В добавеното време на мача Мартин Сораков подаде на Никола Илиев, който прави с финт на земята капитана на гостите Кенет Шмид и с компактен удар вкара втори гол за българските гении.

След този мач отборът на България остана на трета позиция, а германците излязоха отпред в групата с равни точки с Полша. Следващият мач на отбора на Александър Димитров е против отбора на Косово в София.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР