Младежки ентусиазъм, позитивни емоции, приятелство и добри дела изпълниха дните

...
Младежки ентусиазъм, позитивни емоции, приятелство и добри дела изпълниха дните
Коментари Харесай

Девет доброволчески акции в кампанията „Участвам, защото е в...

Младежки възторг, положителни страсти, другарство и положителни каузи извършиха дните на младежките интензивности, протекли под мотото „ Участвам, тъй като е значимо “ в дните от 12 до 20 август във всички обитаеми места на община Панагюрище.

Целта на акцията бе да сплоти младежи по дух и възраст, в обща идея и да поддържа устойчивото развиване на родния ни край.

Инициаторите на плана – госпожа Галина Матанова – заместник-кмет „ Хуманитарни действия “ и екипът към ресора, се включиха интензивно в събитията с материали, персонален труд и доста ентусиазъм. С помощта на кметства, читалища и будни поданици бяха реновирани детски площадки и уреди, кътове за отдих и парково съоръжение.

Госпожа Галина Матанова сърдечно благодари на всички добротворци, които се включиха с ръце, сърце и усмивка в най-голямата, най-шарената и най-успешна солидарна младежка акция на 2021 година в община Панагюрище.

Тази добротворческа акция е освен извънредно сполучливо събитие, само че и неповторимо събитие за община Панагюрище. С нея по един положителен и конструктивен метод показахме на себе си и на света, че позитивната смяна може да се случи от елементарните хора, които вършат невероятни неща – оказват помощ си, поддържат се, обичат да вършат нещата дружно и от сърце.

В края на всяка една от акциите душите ни преливаха от светлина и продължаваме да се усмихваме, тъй като в този момент към този момент знаем, че огромното семейство на добротворците е доста по-голямо, шарено, работещо, играещо и в действителност може да прави чудеса – даже за един ден.

Това, което се случи беше повече от знамение.... беше чудно хубаво и в действителност скъпо като споделеност.

И най-важното... всичко това го направихме с обич, с усмивка, с другари... и от Сърце.

Ето в резюме и обстоятелствата:

Началото бе сложено на 12 август – Международния ден на младежта, в град Панагюрище с акцията „ И от мен зависи “, в която се включиха над 30 младежи от общинските спортни клубове по хандбал, футбол, тенис на маса, Лео клуб – Панагюрище, общинския училищен парламент към Центъра за поддръжка за личностно развиване, техните треньори и ръководители. Заместник-кметът на общината госпожа Галина Матанова показа готовността и разнообразни благоприятни условия за партньорство с младежите, като насочи сърдечна покана и за последващи общи интензивности. За положителното въодушевление по време на трудовата активност допринасяха и музикалните поздрави от спонтанната дневна дискотека навън. С другарски диалози, усмивки, работа в дребни екипи, огромният тим на всички доброволци лакира 102 пейки в градския парк, възстановявайки и счупени и изчезнали детайли, и пребоядиса в свежи цветове оградата на детската площадка.



Инициативата продължи в село Панагюрски колонии, където екип „ Хуманитарни действия “ към Община Панагюрище, кметският наместник и будни поданици на селото реновираха парковата мебел към езерото и инсталираха спомагателни кошчета за боклуци, обединени от общата идея, наречена „ Панагюрски колонии – дребен парадайс в сърцето на Средна гора “.

В село Попинци, още веднъж на 13 август, в Народно читалище „ Искра-1872 “, тематиката „ Младите хора и читалището – опция за творчество и споделеност “ се разви в креативен ателиета по приложни изкуства за разработване на цветни гривни на другарството и изобразяване на камъчета. Младежите и децата разговаряха за другарството, толерантността, доброволчеството, благодарността и положителния образец. Споделяха какво харесват в село Попинци, както и какво не им харесва и биха желали да трансформират с персонално присъединяване.

В село Баня, на 16 август, самодейността „ За чисто и приветливо село Баня “ се разпростра в разчистване на кътове за отдих и боядисване на оградата на детската площадка в нова цветна визия. Включиха се поданици и посетители на селото, кметът на селото, представители на НЧ „ Пробуда – 1872 “ и на пенсионерския клуб.

На 17 август, в село Оборище, самодейността „ Младите обичат Оборище! “ сплоти младежи и деца, кмет и НЧ „ Св. Св. Кирил и Методий – 1912 “, които с доста въодушевление и креативен възторг освежиха пейките на площада.

Над 30 участници се включиха в самодейността „ Забавлявай се и помогни! “, в село Бъта, на 18 август. Забавление и положителни страсти изпълваха часовете на цялостно разчистване на парка, в центъра на селото, и пребоядисване на дървените пейки, перголи, детски уреди за игра и фитнес уреди навън.



„ Младежки ъгъл – място за всички “ бе самодейността, с която Народно читалище „ Ванчо Пашов-1884 “, село Поибрене, се включи в акцията. Младежи от танцов състав „ Ибърски ритми “ и деца от детския танцов състав към читалището, поданици и посетители на селото създадоха нови мебели от палети, с които бе организиран нов ъгъл за отдих пред читалището. С празнична почерпка и фолклорни танци доброволците се поздравиха за осъществявания план.

На 20 август, в село Елшица, към 20 младежи осъществиха самодейността „ За младите на Елшица – цветно и красиво “, която даде нова визия на детската площадка в центъра на селото, автобусната спирка и пейките, в центъра и парка. Младежите обявиха подготвеност за включване в нови интензивности.



Финалното събитие, още веднъж на 20 август, в село Левски, беше самодейността „ От майките с обич! “, която събра на детската площадка над 50 родители, младежи и деца, които дружно сътвориха ново цветно въодушевление на мястото за развлечение. Младежите от селото споделиха с госпожа Галина Матанова свои хрумвания какво още желаят да се случи в селото.



Община Панагюрище показва признателност към всички, които се включиха в дните на младежките интензивности „ Участвам, тъй като е значимо “.

Оставаме изпълнени с нова вяра за потребни партньорства с младежите на община Панагюрище, допълват от локалната администрация в средногорския град.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР