Младежите до 18 години - навън по тъмно само с

...
Младежите до 18 години - навън по тъмно само с
Коментари Харесай

Непълнолетните без придружител - навън след 22 ч. само с декларация

Младежите до 18 години - на открито по мрачно единствено с автограф на родител. Това плануват промени в закона. Очаква се след 22 ч. малолетните да могат да влизат в заведения, кина, театри и търговски обекти само с декларация от аставник.

Подобни ограничавания има и в този момент в някои общини, само че задачата е смяна на национално равнище. Ресторантьорите обаче показаха недоволството си от въвеждането на тази мярка.

" За нас е извънредно значимо да се вкарат естествените европейски практики при правенето на такива нормативни актове и да се питат  заинтересованите лица. В  случая това са браншовите организации на хотелиерите и ресторантьорите ”. Това разяснява пред NOVA Атанас Димитров от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
По думите му, в случай че браншовите организации са били питани авансово отговорът щял да бъде, че „ това е следващото неразбирателство ”.

„ И то не тъй като сме срещу предпазването на децата от нездравословно влияние - каквото и да е било то. Но в тази ситуация стана ненужно бюрократизиране – в това число и на нашата активност. Ние нямаме контролни функционалности. Даже между тях се майтапим, че към този момент би трябвало да създадем Национална организация за ресторантьорска сигурност. За следващ път вършим непотребни документи, които знаем, че всеки може да фалшифицира ”, безапелационен е той.

 istock istock
Димитров изясни, че в сегашния миг има закон, който се съблюдава, а точно лица под 18 годни не могат да са в питейни заведения след 22 часа.

„ Сега изкарваме някаква измислена декларация. Ясно е, че това е следващият коьрфишек, който няма да работи ”, уточни той.

Повече по тематиката гледайте във видеото. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР