Младеж получил обратно портфейла си с лични документи, кредитна карта

...
Младеж получил обратно портфейла си с лични документи, кредитна карта
Коментари Харесай

Младеж получи документите и кредитната си карта от сметището

Младеж получил назад портфейла си с персонални документи, кредитна карта и други движимости, откакто били откраднати или изгубени. Те му били върнати от работещи на Регионалното хранилище за боклуци в Пазарджик. И това се случва не за първи път.

„ Не е необичайност да намираме портфейли и персонални документи при сортирането на боклуци и сепарирането им - описа пред „ Марица “ шефът на депото Сашо Лазаров. - Имаме към 30 служащи, които са инструктирани. Попаднат ли на нещо такова, ни го предават, а ние търсим притежателите. “

Така се случило и този път. Момчето, което е от Росен, било прелестно ненадейно, когато кметът на селото Васил Рангелов му се обадил, с цел да му заяви положителната вест. А връщането на документите в тази ситуация е шанс в малшанса, тъй като икономисва на младежа заплащане на много такси и санкции, в случай че трябваше да си вади нови персонална карта, шофьорска брошура, препис на кредитна карта. Семейството не е в положително финансово състояние, тъй че такива заплащания биха били огромно тестване за бюджета им.

А Сашо Лазаров споделя, че по този начин се е случвало с мнозина преди този случай. Закономерност е, че в откритите портфейли и обложки в никакъв случай няма пари. Дори да не са били откраднати, евентуално скъпото го обират клошарите. Хубавото е, че след това връщат това, което не им е нужно, назад в боклука и по този начин има късмет то да стигне до който би трябвало. А пък откритите измежду отпадъка документи се пазят дълго време на портала на Регионалното хранилище, откъдето ги предават на притежателите. А непотърсените се предават в полицията.

Някои от хората в Пазарджишко знаят или допускат за тази опция, тъй като се е случвало и сами да вървят на портала и да питат дали не са открити техните персонални карти и книжки. Не всички имат шанса на момчето от Росен обаче. Понякога находките излизат след няколко дни или две седмици, когато към този момент хората са си извадили нови документи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР