Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от

...
Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от
Коментари Харесай

Млада майка, минала през страшен ад, има нужда от помощ

Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от средства за лекуване, с цел да живее. Благотворителната акция под надпис " Живот за Дени " започва от родния град на 31-годишната Деница Николова – Роман.

В центъра на дребното крайискърско градче Роман е спретнат благотворителен базар.

" Тази икона ще я запазя и когато оздравее Дени, ще й я подаря “, споделя Илияна Стефанова.

Дени е на 31, възпитател по специалност, майка на деветгодишен наследник. Миналата година след обзор при гинеколог научава тежката диагноза – рак на шийката на матката. Той в напреднал етап. Започва лекуване.

" Мина през заплашителен пъкъл, многочислени химиотерапии и лъчетерапии в България “, изясни Илияна Лакова, другарка на Дени.

Семейството търси избавление в Турция и досега единствено финансира проучванията и лекуването. Но към този момент не е в положение, описват приятелките на Деница. И подемат акция в обществената мрежа. А щандовете пред градското читалище са отрупани с  вяра и вяра за болната, която след броени дни би трябвало да отпътува за клиника в Истанбул.

" Целият град се активизира, засилва и реши, че би трябвало да помогне. Тя е на 31 години. Просто би трябвало да живее и да се грижи за детето си. 30 000 евро са нужни за първичното й лекуване “, споделя Илияна Лакова.

Само за ден в Роман събраха близо 5000 лв.. Хиляда лв. постъпиха в касичката и на дребните червенокръстци, пристигнали от прилежащия град Мездра.

" Който може, дава, а който не може, оказва помощ по друга метод. Примерно ще показа за нашата самодейност. Защото е доста значимо да си добър човек, добрината постоянно се връща “, споделя Анна Минова, БМЧК – Мездра пред bTV.

Подават ръка футболни почитатели, провеждат се търгове с аксесоари на известни спортисти, с цел да има  " Живот за Дени ". На 17 септември в идеята за спасяването на младата жена ще се включат и от акцията " Капачки за бъдеще ".  

Ако желаете да помогнете, може да дарите средства по тази сметка.

IBAN BG56RZBB91551015085925 /BIC RZBBBGSF/ Валута EUR - КБС БАНК  

Титуляр на сметката - Деница Тониева Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР