Млада майка от Чирпан отива на съд. Според прокуратурата 18-годишната

...
Млада майка от Чирпан отива на съд. Според прокуратурата 18-годишната
Коментари Харесай

Бебе от Чирпан умря заради глад и лоша хигиена, съдът погна 18-годишната майка

Млада майка от Чирпан отива на съд. Според прокуратурата 18-годишната Нермин е предизвикала по несъобразителност гибелта на детето си, като след раждането не полагала задоволително и съответни грижи за него, съобщи Нова телевизия.

През 2014 година Нермин заживяла на брачен начала с приятеля си в къща в Чирпан. Те имали една щерка. През август 2016 година тя родила второто си дете – момче.

То било изписано от болничното заведение крепко и в положително положение. Няколко пъти Нермин посещавала съвещания при доктор, който й давал препоръки за вярно хранене и гледане на детето.

Въпреки това тя не хранела добре бебето и не му осигурявала нужните течности, разясняват от прокуратурата. На 7 октомври 2016 година Нермин още веднъж завела детето на профилактичен обзор при доктор, който сложил диагноза „ бронхопневмония “.

Бебето и майката били признати в Детско поделение на болница за лекуване. Няколко часа по-късно Нермин напуснала болничното заведение с бебето. На идващия ден тя още веднъж го завела на доктор, който открил, че детето е с „ дихателна непълнота “, както и тежко белтъчно-енергийно недохранване. То било едва и с неприятна хигиена.

След престой в болничното заведение от няколко дни, бебето било нормализирано и изписано крепко, а на майката - дадени рекомендации за вярното му хранене. Тя трябвало да го заведе и на два контролни прегледа. Въпреки рекомендациите Нермин не завела бебето на консултация. То развило двустранна пневмония заради недохранване и неприятни битови условия, изясняват от държавното обвиняване.

На 1 декември 2016 година детето било признато в болница в тежко общо положение, а на идващия ден умряло.

Според експертизата повода за гибелта е инфекциозен развой на белите дробове, който се получил от недохранване на детето и неприятни санитарно-битови условия. Предстои Районният съд в Чирпан да насрочи съвещание по делото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР