Млада дама се възмути от хората, които безотговорно се отнасят

...
Млада дама се възмути от хората, които безотговорно се отнасят
Коментари Харесай

Малко куче издъхна в ръцете на стопанина си, причината е потресаваща

Млада дама се възмути от хората, които безконтролно се отнасят към домашните любимци.

" Така ли щяхте да постъпите, в случай че това бяха децата Ви? ", гласи въпрос от обявата на Тони Иванова, в която тя споделя, че си е взела малко куче - порода Померан, което обаче издъхнало в ръцете й. Продължете да четете, с цел да разберете каква е повода...

Преди няколко дни Тони си е взела Померанчето, което е било единствено на 2 месеца и е имало нужните сложени ваксини. В деня, когато го е взела, то е било цялостно с сила, било е радостно, само че не е желало да хапва, а момичето предположило, че това е по този начин, защото кучето е на ново място и с нов собственик.

" На идващия ден, на сутринта, още веднъж си поиграхме и аз отпътувах на работа, остана моя другарка с него. Аз, схваща, се интересувах през 5 минути по какъв начин е и дали си хапва обикновено, пие ли водичка и така нататък ", написа Тони в обявата си. Отговорът, който получила обаче бил стеснителен - кученцето спало и не предписание нищо друго. " Помислих си, че още веднъж е уплашено, тъй като е надалеч от майка си, от татко си, ново място е за него. ", добавя момичето.

Късно вечерта, когато Тони се прибрала от работа, е заварила Померанчето легнало, тя го взела в ръцете си, само че то е имало тип на умряло.

" Езикът му беше изгубил цвят, не можеше да седи право. Опитах се да го сложа на лапичките му, то се катурваше на другата страна незабавно. По най - бързия метод отидох до денонощен ветеринар, дадоха му 10% късмет за живот, сложиха му нужните медикамети, с цел да живне и ми споделиха, че в случай че до сутринта е добре, ще почнем лекуване и ще се оправи. Не бях спала цяла нощ, с цел да го завардвам, като по знамение то остана живо. След което незабавно почнах да се съветвам с хиляди ветеринари, мина хиляди прегледи, проучвания и така нататък ", споделя Иванова.

Оказало се е, че предходните стопани на кучето не са се грижили за него както би трябвало и даже да се лекува, има дребен късмет да оцелее, само че това не е спряло Тони и тя е почнала лекуването на кученцето.

" В един миг беше малко по-спокойно, до момента в който не почна да повръща кръв, да изхвърля кръв и начело и откъм гърба. Навсякъде беше единствено кръв, още веднъж го заведох бързо при ветеринар. Човекът пет часа отдели, с цел да го стабилизира и да го вдигне, аз нямах планове да се отхвърлям, желаех просто да живее и след време единствено да се сещаме за това. Но уви кученцето отхвърли да се бори. "

Тони научила, че кучето освен при нея е отказвало да яде, това се е случвало още при предходните стопани, които не са и правили опити да се грижат добре за него - давали са му мръсна вода, негодна храна - просто едно неприемливо и занемарено развъждане на кученце.

" Искам да кажа доста да се внимава от къде се взема кученце, да се обърне внимание по какъв начин се е гледало преди, в каква среда и незабавно след взимането да се отиде при ветеринар, за ваше успокоение и за здравето на кучето. Възмутена съм какви хора може да има и какъв брой безконтролно могат да се отнесат към една шепа живот, толкоз почтена и слаба. Та в случай че това бяха децата ви, по този начин ли щяхте да постъпите? Нали и те са хора и те носят сърце и имат душа, тъкмо като нас! От вашата немърливост и немарливост страдат и животни и хора. Много тъпо, че едно мъниче си отпътува, поради следващите тъпанари, които желаят да печелят пари на гърба на слабите! За следващ път се увещавам, че хората са повече животни от животните, а животните са повече хора от хората! ", заключи Тони Иванова.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР