Млад мъж от Варна трогна с благородните си жестове към

...
Млад мъж от Варна трогна с благородните си жестове към
Коментари Харесай

Млад варненец връща вярата в доброто

Млад мъж от Варна трогна с благородните си жестове към хора в неравностойно състояние. Ивайло Янакиев сглобява компютри от остарели елементи и ги подарява на деца и учебни заведения, с цел да подкрепи потребностите на отдалеченото образование.

" Идеята се роди, с цел да оказвам помощ на деца, които нямат компютри, а техните родители опция да закупят такива. Подарявал съм и на деца, които нямат родители ", описа мъжът пред " Нова телевизия ".

Ивайло Янакиев споделя, че има вяра в положителното и се усеща благополучен, когато подарява.

" Вдъхновение се оказа моето детство, през което и аз съм нямал. Разбрах, че е правилно това, че повече се радва този, който подарява ", добави Янакиев.

С въвеждането на онлайн образованието, с изключение на на деца, Ивайло оказва помощ и на учебни заведения в потребност. Едно от образователните заведения, за които той е дарил компютри още при първата вълна на пандемията през март, е ОУ " Христо Ботев " във Варна. Сега обаче учебното заведение организира нова дарителска акция, която върви сполучливо.

" Кампанията започва в обществените мрежи. Към момента имаме доставени 10 устройства и 10 предплатени карти за интернет. Проучихме и потребностите на фамилиите, които имат две или повече деца в нашето учебно заведение и разполагат единствено с едно устройство - учебното заведение е осигурило и на тях ", разяснява шефът на ОУ " Христо Ботев " Виктория Шереметова.

Освен донорите, които оказват помощ на учебното заведение, Ивайло също изрази подготвеност още веднъж да се включи, в случай че образователното заведение има потребност. С идването на Коледните празници следва да подари още компютри, за които сега събира елементи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР