Млад литовски съдия ще ръководи срещата между националните отбори по

...
Млад литовски съдия ще ръководи срещата между националните отбори по
Коментари Харесай

Рефер от Литва ще ръководи контролата Люксембург – България

Млад литовски арбитър ще управлява срещата сред националните тимове по футбол на Люксембург и България на 20-и ноември. УЕФА изпраща 31-годишният Манфредас Лукянчукас като основен арбитър на Стад дьо Люксембург в столицата на Великото херцогство, а срещата е с начален час 16.00 часа.

Помощници на Лукянчукас са неговите сънародници Витенис Казлаускас и Геворк Аракелян. Четвърти арбитър на мача е от страната-домакин на дуела - Ясмин Саботич.

Бащата на Лукянчукас е прочут арбитър в Литва и Манфредас постоянно пътува с него на мачовете, а още на 16 години хваща флагчето като помощник на татко си в мач от трета лига. На 23 години дебютира в елита на страната, което е и локален връх.

От 2016-а година е арбитър на УЕФА, като дебютът му в Европа в квалификациите за юноши до 19 години на мача Босна и Херцеговина - Азербайджан, приключил 2:1. Две години по-късно получава и първата си среща в клубните шампионати - основен арбитър е на мача от Младежката Шампионска лига сред Реал (Мадрид) и ЦСКА (Москва), приключил 2:1.

Единственият му допир с българския футбол е на Европейската подготовка Косово - България, играла се на 25-и март 2019-а година и приключила 1:1. Тогава Манфредас Лукянчукас е четвърти арбитър на тази среща.
 Национали доставиха наслада на деца, откакто им подариха своите фланелки
Национали доставиха наслада на деца, откакто им подариха своите фланелки

Родните ентусиасти останаха доста удовлетворени от успеха над Кипър
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР