Митьо Очите печели по близо 1 000 000 лева на

...
Митьо Очите печели по близо 1 000 000 лева на
Коментари Харесай

Телеграф: Митьо Очите печелил по 1 милион на месец от рекет и...

Митьо Очите печели по близо 1 000 000 лв. на месец от рекет, дрога, трупове, таксита, заведения. Той принуждавал и притежатели на химически чистения и супермаркети да му заплащат такса успокоение. Това разкриха пред  " Телеграф " антимафиоти от ГДБОП.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пък разяснява през вчерашния ден пред медиите, че " по закон до 60 дни Димитър Желязков, който сега се намира в ареста в Турция, би трябвало да бъде екстрадиран в България ". По думите ѝ Очите е минал турската граница с микробус, благосъстоятелност на компанията на аления общински консултант Бенчо Бенчев. " В този микробус се е возил самият Бенчо Бенчев и още едно лице - Йовчо Домусчиев. Резервациите в хотела, където беше открит и арестуван от турските управляващи Димитър Желязков, са били осъществени от Несрин Узун, а стаите, в които са се записали - три на брой - са на името на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев ", добави Арнаудова. 

Междувременно Специализираната прокуратура стартира следствие на проведена незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения на всичките закопчани 7 лица, близки до Очите. 

Тлъстата облага от 1 милион лв. на месец Митьо Очите правел през летния сезон, станало ясно в хода на следствието. Тогава силоваците на бандита плъзвали из целия Бургаски район и започвали да плашат и рекетират притежатели на заведения, питейни заведения, заведения за хранене. Особено внимание обръщали на химическите чистения. " Причината е, че хотелите, които се пукат по шевовете, дават големи маси кърпи, хавлии, облекла, чаршафи на компании да им ги перат. Печалбите са колосални ", разясниха криминалисти. 

По думите им рекетът на супермаркетите бил също толкоз жесток. Отивали представители на Желязков и казвали единствено едно " към този момент работите с Аркус " и това било задоволително, защото хората били грубо наплашени. Такситата в района пък от години са под контрола на арестувания престъпник, само че публично сякаш се ръководят от щерка му. Близо 300-350 000 лв. влизали в джоба на Очите от този тип рекет. Антимафиоти пресметнали, че половин милион пък Желязков прибирал от търговията с дрога. Останалите пари на крими боса идвали от войната за труповете. 

Най-грозният рекет, който Очите и хората му налагали в Бургаско бил за погребенията, станало ясно в хода на следствието. Гробищата били поверени на лейтенанта на Очите - Йордан Въчев - Данчо Ларша. Той разполагал с наказателна бригада, която разчиствала конкуренцията и прибирала % от облагата на послушните траурни организации. Който не се подчинявал, го пребивали. Било заплашвано и фамилията му. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР