Митрополит Антоний проговори дали има шпиони в Българската православна църква. Думите

...
Митрополит Антоний проговори дали има шпиони в Българската православна църква.
Думите
Коментари Харесай

Митрополит Антоний проговори дали има шпиони в Българската православна църква

Митрополит Антоний проговори дали има шпиони в Българската православна черква.

Думите на 45-годишния ЗАПАДНО И СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ МИТРОПОЛИТ АНТОНИЙ пред Българска национална телевизия бяха повече от ясни: 

„ Българската православна черква е автокефална, решенията на Светия Синод се взимат от самия него. Не мисля, че Светият Синод е посочил по някакъв метод, че има шпиони в него. “, отговори Западно и средноевропейски митрополит Антоний.

СамиятАнтоний е измежду малцината членове на синода, за които не е открита принадлежност към Държавна сигурност, евентуално поради възрастта му, прецизират анализатори.

БЛАГА ВЕСТ: ЗДРАВЕТО НА ПАТРИАРХ +НЕОФИТ съдебна експертиза ПОДОБРЯВА

„ Състоянието на Негово Светейшество е усъвършенствано. Искам да благодаря на екипа на ВМА, които се грижат за него. Той още е в болничното заведение, защото е належащо до неговото възобновяване той да бъде под следени грижи. Молим се за него и молитвата ни не е останала нечута “.

Митрополит Антоний благодари на Бог, че на територията на западно и средноевропейската епархия предстоят щастливи събития:

„ След месец ще бъде осветлен новият храм в град Щутгарт за българите, който с помощта на българската страна успяхме да закупим от католическата черква. На 10 март този храм ще бъде осветлен, с цел да бъде православен за нашите сънародници, които са над 10 000 в региона на Щутгарт, а в цялата провинция над 40 000 “.

Митрополит Антоний описа детайлности за градежа на новия български храм в Лондон.

„ Св. Иван Рилски “ ще бъде името на новия храм в Лондон, който се строи сред четирите стени на българското посолство. Това ще бъде един достоен храм за българите, който ще събира до 150 души в неделен ден за литургия. До една година ще бъде осветлен “

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в графа „ България “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР