Митническите служители задържаха общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни

...
Митническите служители задържаха общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни
Коментари Харесай

Над 130 000 къса контрабандни цигари задържаха митничари на Капитан Андреево

Митническите чиновници задържаха общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни цигари при четири инспекции на транспортни средства, влизащи в страната от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Акцизните артикули са открити при взаимни дейности по противопоставяне на контрабандата на екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

При един от случаите на 13.05.2024 година, към 03:00 часа, товарен автомобил с българска регистрация идва на пункта на входящо трасе в страната. Шофьорът - турски жител, показва постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която са установени необикновени плътности в транспортирания товар. При последвалата физическа инспекция са открити 6 кашона с 76 400 къса (3820 кутии) цигари от разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари и съществуването на два особено построени тайника са открити на 10.05.2024 при инспекция на лек автомобил с румънска регистрация. Водачът - румънски жител и неговата спътница, които пътували от Турция за Румъния, декларирали пред митническите чиновници, че нямат нищо за обявление. В хода на контролните дейности митническия чиновник отстранява мокета в багажното поделение и открива съществуването на особено построен тайник, който е бил празен. Следва инспекция на автомобила с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности на тавана, в който е открит различен тайник с укрити в него 24 940 къса (1247 кутии) цигари.

При други два случая, на 11 и 12 май 2024 година, са открити общо 29 800 къса (1490 кутии) цигари в две транспортни средства. Една част от цигарите - 530 кутии, са били скрити в аварийна гума на товарен автомобил, пътуващ от Турция през България за Франция. Другите 18 400 къса (920 кутии) цигари са открити в лек автомобил на четири разнообразни места - във фабричните кухини на багажника, в тавана на купето, в аварийна гума и в задната ризница. Автомобилът с българска регистрация е ръководен от български жител, който пътувал от Турция за България.

На водачите на транспортните средства са формирани актове по Закона за митниците, за опит да бъдат превозени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. За откритите особено построени тайници, на водача на автомобила също са формирани актове за административно нарушаване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР