Митническите служители са установили общо 134 кюлчета с различни грамажи

...
Митническите служители са установили общо 134 кюлчета с различни грамажи
Коментари Харесай

Незаконно превозвани златни кюлчета и валута са открити на Калотина

Митническите чиновници са открили общо 134 кюлчета с разнообразни грамажи – 1 гр, 5 гр, 250 гр, 500 гр, 1000 гр. Общото им тегло възлиза на над 5,2 кг. Назначени са експертизи.
Районна прокуратура – Сливница води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Около 03 ч. на 09.02.2021 година митнически инспектори на Митнически пункт Калотина, на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “, са спрели за инспекция влизащ в страната от Сърбия лек автомобил м. Аudi Q7. Водачът на транспортното средство, с румънска регистрация, пътувал самичък от Австрия за Румъния. При последвала щателната митническа инспекция, под стелките и кората на пода пред предната дясна седалка, митническите чиновници са разкрили три кутии и портмоне. При отварянето на една от тях инспекторите са разкрили кюлчета от жълт метал. Водачът на автомобила – М.К.Т., обяснил, че това са златни кюлчета, а в портмонето има 20 000 евро.
С дейностите си М.К.Т., роденият в Турция немски жител, не извършил задължението за обявление на парични средства и благородни метали, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, като нарушил наредбите на Валутния закон. Стойността на предмета на закононарушението e в изключително огромни размери.
Чужденецът е бил притеглен в качеството на обвинен. Работата по случая продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР